Αυτή είναι η Yamaha MotoGP 2017 των Rossi και Viñales [video]

Αυτή είναι η Yamaha MotoGP 2017 των Rossi και Viñales [video]

Παρουσιάστηκαν επίσημα στη Μαδρίτη η ομάδα και οι μοτοσικλέτες που θα κυνηγήσουν το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η Yamaha αποκάλυψε επίσημα, σήμερα Πέμπτη, τη νέα YZR-M1 με την οποία θα αγωνιστεί στα MotoGP ο Valentino Rossi και ο νεοφερμένος στην ομάδα Maverick Viñales.

Παρότι υπήρξαν πρόσφατα διαδόσεις για «επαναστατικές» αλλαγές στη μοτοσικλέτα, η ομάδα μιλάει για «φρεσκαρισμένο χρωματισμό» μαζί με ξανασχεδιασμένα αυτοκόλλητα των χορηγών.

Η φετινή χρονιά θα είναι η 5η του Rossi στη Yamaha αφότου επέστρεψε από την Ducati, ενώ ο Viñales έρχεται τώρα για να αντικαταστήσει τον Jorge Lorenzo που μεταγράφηκε στην Ducati.

Ο Viñales έκανε δοκιμές με τη Yamaha στη Valencia τον περασμένο Νοέμβριο, σημειώνοντας μάλιστα τον πρώτο χρόνο και τις δύο μέρες. Όμως η σημερινή ήταν η πρώτη του επίσημη δημόσια εμφάνιση με την ομάδα – μία εβδομάδα μετά τα 22α γενέθλιά του.

«Απίστευτο συναίσθημα», δήλωσε ο νεαρός Ισπανός. «Νιώθω ήδη πολύ άνετα στην ομάδα και πέρασα μια από τις ξεχωριστές μέρες του χρόνου με όλη την οικογένεια της Yamaha. Έχω πολύ δυνατό κίνητρο. Φέτος δουλεύω ιδιαίτερα σκληρά και κάνω ό,τι μπορώ για να είμαι ο καλύτερος Maverick».

Η πρώτη από τις τρεις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης ξεκινά στη Sepang της Μαλαισίας στις 30 Ιανουαρίου. Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς θα γίνει στο Qatar, στις 26 Μαρτίου.

Ο Rossi, που κλείνει τα 38 στις 16 Φεβρουαρίου, θα αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία για 18η στη σειρά χρονιά. «Είναι πάντα μια ξεχωριστή στιγμή της σεζόν, επειδή ξεκινάς με μεγάλη συγκίνηση. Είμαστε αρκετά έτοιμοι», δήλωσε ο θρύλος των δύο τροχών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube