Αυτή είναι η νέα Lamborghini Huracán Super Trofeo Evo [video]

Αυτή είναι η νέα Lamborghini Huracán Super Trofeo Evo [video]

Η Sant’Agata αποκάλυψε τη νέα Lamborghini Huracán Super Trofeo Evo, το νέο αγωνιστικό GT της εταιρείας για το 2018 με ολοκαίνουργιο ανθρακονημάτινο bodykit.

Το νέο αγωνιστικό της Lamborghini, η Huracán Super Trofeo Evo αποτελεί την εξέλιξη της προ τριετίας Huracán LP 620-2 Super Trofeo και θα είναι το αυτοκίνητο που θα τρέχει στους αγώνες ενιαίου τύπου της εταιρείας, αλλά θα μπορεί να επιλεγεί και για διεθνείς αγώνες GT.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές στο νέο αυτοκίνητο αφορούν το αναβαθμισμένο αεροδυναμικό πακέτο του. Η κάθετη αεροδυναμική πίεση παραμένει η ίδια με του προηγούμενου αυτοκινήτου, αλλά η οπισθέλκουσα μειώθηκε κατά 8%, ανεβάζοντας συνολικά τις επιδόσεις, εγγυώμενη ότι το η Super Trofeo Evo θα είναι ταχύτερη στην πίστα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την πισωκίνητη Lamborghini Huracán LP580-2 [video]

Ένα νέο κεντρικό πτερύγιο προστέθηκε στο κάλυμμα του μοτέρ, προκειμένου να ομαλοποιήσει τη ροή του αέρα στο πίσω μέρος. Και συνοδεύτηκε από μια νέα εισαγωγή αέρα στην οροφή. Το ανθρακονημάτινο bodykit άλλαξε σημαντικά, σε σημείο που μόνο το πάτωμα, το εμπρός σπλίτερ και ο διαχύτης παρέμειναν τα ίδια.



Αλλαγές δεν υπάρχουν στον τομέα του κινητήρα που είναι ο ατμοσφαιρικός 5,2λιτρος V10, o ίδιος που χρησιμοποιείται και στη Huracáδρόμου. Η μόνη αναβάθμιση αφορά το νέο σύστημα εξάτμισης.

Η Huracán Super Trofeo Evo αποδίδει 620 άλογα που τα στέλνει στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού σασμάν X-Track με έξι σχέσεις. Συνολικά, οι αναβαθμίσεις έκαναν την Evo να γυρίζει στη πίστα της Monza σε 1’ 46” 3 που είναι 1,5 δευτερόλεπτο ταχύτερος χρόνος από του προηγούμενου αυτοκινήτου.

Η Lamborghini τιμολογεί τη Huracán Super Trofeo Evo σε κατάσταση ready-to-race από €235.000 προ φόρων και ΦΠΑ.

[Πηγή Lamborghini]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube