Αποκάλυψη: Αγωνιστικό Opel Astra TCR

Αποκάλυψη: Αγωνιστικό Opel Astra TCR

Σε συνέχεια μιας ανακοίνωσης που προηγήθηκε στις αρχές του μήνα, η Opel αποκάλυψε το αγωνιστικό Astra TCR.

Σχεδιασμένο για να συμμετάσχει στο TCR Series (Touring Car Racing), το σπορ Opel που προορίζεται για αποκλειστική χρήση στην πίστα εξελίχτηκε από κοινού με την Kissling Motorsport.

Το νέο TCR είναι εμφανώς βασισμένο στην τελευταία γενιά του 5θυρου Astra, αλλά για την περίσταση είναι ελαφρωμένο, ζυγίζοντας μόλις 1.200 kg. To look του TCR φυσικά και είναι ανάλογο της αποστολής του, με φρέσκο body kit που έχει προκύψει από αεροδυναμική μελέτη. Εμπρός το σπλίτερ είναι ρυθμιζόμενο, όπως και η πίσω πτέρυγα, και το φρενάρισμα του αυτοκινήτου έχουν αναλάβει δίσκοι 378 mm με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και δίσκους 265 mm με διπίστονες δαγκάνες πίσω.

Κάτω από το καπό φωλιάζει ο αγωνιστικών προδιαγραφών δίλιτρος 4κύλινδρος κινητήρας με μέγιστη ισχύ 330 PS και μέγιστη ροπή 42,8 kgm. Το μοτέρ στέλνει τη ροπή του στους εμπρός τροχούς, μέσω ενός 6τάχυτου σασμάν με paddles αλλαγής στο τιμόνι.



Το νέο Astra TCR 2016 θα διαθέτει το πλήρως ρυθμιζόμενο πακέτο ανάρτησης της Opel με τις τελευταίες τεχνολογικές αναβαθμίσεις στα αμορτισέρ. Και φυσικά όπως όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που προορίζονται για τις Touring Car Racing Series, είναι απογυμνωμένο από κάθε είδους ηλεκτρονικό βοήθημα οδήγησης, όπως για παράδειγμα τα ABS και ESP. Επιπλέον φορά ρεζερβουάρ ασφαλείας 100 lt, συμμορφούμενο νωρίτερα με τους κανονισμούς που θα ισχύσουν στις TCR Series από την αγωνιστική σεζόν του 2017.

Η αγορά του Astra TCR 2016 για τις ομάδες που έχουν πελατειακή σχέση με την Opel θα στοιχίζει €95.000 συν ΦΠΑ, δηλαδή η τελική τιμή του θα φτάνει τις €113.050. Η παράδοση των πρώτων αυτοκινήτων θα ξεκινήσει από το τέλος Φεβρουαρίου του 2016.

[Πηγή Opel] 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube