Αποχωρεί η Peugeot από το Dakar με το τερατώδες Peugeot 3008 DKR Maxi [video]

Αποχωρεί η Peugeot από το Dakar με το τερατώδες Peugeot 3008 DKR Maxi [video]

Η Peugeot ολοκλήρωσε τις δοκιμές της για το Rally Dakar και θέλει να αποχωρήσει από τον θεσμό με νίκη.

Η Peugeot ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το Rally Dakar 2018. «Το δυσκολότερο πράγμα όταν έχει κερδίσει είναι να το ξανακάνεις» δηλώνει ο Bruno Famin, επικεφαλής της Peugeot Sport. Το 3008 DKR Maxi είναι πιο γρήγορο και αξιόπιστο, σύμφωνα με τους Γάλλους, ικανό να τους δώσει την 3η σερί νίκη.

Η Peugeot έκανε πράξη την απειλή της και ανακοίνωσε ότι αυτό θα είναι το τελευταίο Rally Dakar. Οι αλλαγές που συζητιούνται για τους κανονισμούς στους αγώνες Cross Country θεωρούν οι Γάλλοι ότι πλήττει την ανταγωνιστικότητα των δικίνητων αυτοκινήτων. Το concept του 3008 DKR σε σχέση με το 2017 δεν έχει αλλάξει, ωστόσο είναι αρκετά εξελιγμένο ώστε να δικαιολογεί την προσθήκη του προσδιορισμού Maxi. Έχουν κάνει περισσότερα από 18.000 δοκιμών, εν όψει της προετοιμασίας τους, χωρίς προβλήματα. Το αυτοκίνητο είναι 20 εκατοστά φαρδύτερο, πράγμα που επιτρέπει αύξηση της διαδρομής της ανάρτησης κατά 4 εκατοστά. Τα φαρδύτερα μετατρόχια, ειδικά πίσω, προσθέτουν σταθερότητα στις μεγάλες ταχύτητες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Παρουσιάστηκε το Peugeot 3008 DKR Maxi για το Rally Dakar 2018

Τα αυτοκίνητα θα οδηγήσουν και φέτος ο πολυνίκης (13 φορές στο πρώτο σκαλί του βάθρου, οι έξι με μοτοσικλέτα) του Dakar Stéphane Peterhansel, ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής WRC Sébastien Loeb, ο δύο φορές πρωταθλητής στο WRC και νικητής του Dakar το 2010 Carlos Sainz και ο Cyril Despres.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube