H Peugeot παρουσίασε το όπλο του Rally Dakar 2018 [video]

H Peugeot παρουσίασε το όπλο του Rally Dakar 2018 [video]

Η Peugeot αποκάλυψε το 3008 με το οποίο θα διεκδικήσει τη νίκη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Rally Dakar.

Το προδιαγραφών 2018 Peugeot 3008 DKR Maxi παρουσίασε η γαλλική εταιρεία. O Sebastien Loeb θα οδηγήσει το αυτοκίνητο στο αγωνιστικό του ντεμπούτο στο Silk Way Rally, ενώ οι Stéphane Peterhansel και Cyril Despres θα οδηγήσουν το αυτοκίνητο του 2017 από τη Ρωσία στην Κίνα στον αγώνα που ακολουθεί τον δρόμο του μεταξιού, από 17 ως 22 Ιουλίου.

Όπως λέει και το όνομα Maxi το οποίο η Peugeot έχει κατά καιρούς χρησιμοποιήσει σε διάφορα αγωνιστικά της, το νέο αυτοκίνητο είναι μεγαλύτερο κατά 20 cm σε πλάτος, με ανάλογη αύξηση και στα μετατρόχια, 10 cm σε κάθε πλευρά. Η Peugeot έχει σχεδιάσει νέα πάνω και κάτω ψαλίδια για την ανάρτηση, νέα ακρόμπαρα και ημιαξόνια.

O Loeb, ο οποίος ακόμη ψάχνει την πρώτη του νίκη στον διασημότερο αγώνα αντοχής δήλωσε: «Το αυτοκίνητο είναι πολύ πιο σταθερό τώρα, χάρη στα φαρδύτερα μετατρόχια. Και είναι πολύ διαφορετικό στην οδήγηση. Στα στενά κομμάτια θα είναι μας δυσκολέψει λίγο περισσότερο, αλλά στα πατημένα είναι πολύ πιο σταθερό. Πλέον η κλίση είναι μικρότερη, έτσι έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση να πιέσεις στις στροφές, ενδεχομένως και να οδηγήσεις το αυτοκίνητο με το πλάι. Θεωρώ ότι το ισχυρό μας σημείο είναι τα δύσκολα εκτός δρόμου κομμάτια. Με τα φαρδιά του μετατρόχια και τους μεγάλους τροχούς, μπορεί να πάει οπουδήποτε. Στις διαδρομές που μοιάζουμε ειδικές ράλι δεν θα είναι τόσο ανταγωνιστικό όσο τα τετρακίνητα, αλλά στους αμμόλοφους θα είναι καλύτερο».

Ο βετεράνος παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Carlos Sainz πρόσθεσε: «Μετά από μερικά χρόνια γίνεται δύσκολο να βελτιώνεις το ίδιο πακέτο, αλλά η δουλειά των μηχανικών της Peugeot Sport είναι εξαιρετική. Και προσπαθώ να βοηθήσω όσο γίνεται περισσότερο. Είναι φανταστικό να βλέπω τους μηχανικούς μας να παίρνουν το μέγιστο από αυτό που έχουν στα χέρια τους».



Οι τελικές προδιαγραφές του Peugeot 3008 DKR Maxi δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί και ο επικεφαλής της Peugeot Sport, Bruno Famin λέει ότι πολλά θα κριθούν στο Silk Way Rally: «Ο Sébastien Loeb θα δώσει στο 3008 DKR Maxi το αγωνιστικό του ντεμπούτο, ενώ και οι άλλοι μας οδηγοί έχουν ήδη δοκιμάσει το αυτοκίνητο σε διάφορα τεστ. Τα δεδομένα που θα συλλέξουμε θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό τις αποφάσεις μας για τις τελικές προδιαγραφές. Η δουλειά για το αυτοκίνητο του 2018 έτσι κι αλλιώς ξεκίνησε τη στιγμή που περάσαμε τη ράμπα του τερματισμού τον περασμένο Ιανουάριο. Αυτό κάνουμε κάθε χρόνο». Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα η Peugeot είχε απειλήσει με αποχώρηση από το Rally Dakar αν ίσχυαν κάποιες αλλαγές κανονισμών που επιβάρυναν την απόδοση των δικίνητων αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube