Ανατέλλων αστέρας από τη Ρωσία

Ανατέλλων αστέρας από τη Ρωσία

Ο 20χρονος Egor Orudzhev χαρακτηρίστηκε «αποκάλυψη» από την ομάδα του, την Arden, στη Formula Renault 3.5

O Orudzev θα παραμείνει στην Arden Motorsport με την οποία κέρδισε δύο αγώνες φέτος, στην πρώτη του χρονιά στη Formula Renault 3.5.

O 20χρονος Ρώσος, παρότι «ρούκι», νίκησε στο Hungaroring και στο Le Mans και έκλεισε τη χρονιά στην 5η θέση της βαθμολογίας

Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς τερμάτισε 2ος και πήρε μέρος με την Arden στις δοκιμές εξέλιξης μετά το τέλος της σεζόν (βλ. φωτ. κάτω).

«Του χρόνου μπορεί να είναι μια πολύ καλή χρονιά», δήλωσε ο Orudzhev. «Στοχεύω να παλέψω για μια από τρεις πρώτες θέσεις σε κάθε αγώνα και βέβαια να διεκδικήσω το πρωτάθλημα», δήλωσε.

«Ξέρω πλέον καλά το αυτοκίνητο και το πώς να δουλεύω με την ομάδα, οπότε έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μπαίνοντας σε μια δεύτερη χρονιά. Θα είναι καλό να συνεχίσουμε όπως τελειώσαμε το 2015».

Ο γενικός διευθυντής της Arden, Julian Rouse, είπε ότι η ομάδα είναι ενθουσιασμένη που θα χτίσει πάνω σε μια επιτυχημένη πρώτη χρονιά με το νεαρό, χαρακτηρίζοντάς τον «αποκάλυψη».

«Νομίζω πως άνοιξε τα μάτια του κόσμου με το ταλέντο του. Ήταν η δεύτερη χρονιά που είχαμε φανταστικά αποτελέσματα με ένα νεοφώτιστο («ρούκι») οδηγό», είπε.

«Αν χτίσουμε πάνω στη σταθερότητα που έρχεται φυσικά τη δεύτερη χρονιά ενός νέου οδηγού, τότε ο τίτλος είναι σίγουρα ένας ρεαλιστικός στόχος».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube