Ανάβαση Ριτσώνας: Με 117 συμμετοχές και ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση

Ανάβαση Ριτσώνας: Με 117 συμμετοχές και ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση

Ρεκόρ συμμετοχών στην Ανάβαση Ριτσώνας και ενέργειες από την πλευρά της διοργάνωσης που αναβαθμίζουν συνολικά τον αγώνα.

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε, ενόψει της Ανάβασης Ριτσώνας, που γίνεται αυτό το Σαββατοκύριακο, 26 και 27 Μαρτίου. Τον αγώνα το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ) με την πολύτιμη βοήθεια του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.) Η Ανάβαση Ριτσώνας συγκέντρωσε 117 συμμετοχές, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως το μεγαλύτερο ποσοστό των οδηγών εμφανίζεται για πρώτη φορά σε ανάβαση. Το πρώτο σκέλος του αγώνα θα μεταδοθεί ζωντανά από το STAR Κεντρικής Ελλάδας, γεγονός που δίνει μεγαλύτερη αίγλη στη φετινή Ανάβαση Ριτσώνας.

Τους παρευρισκόμενους χαιρέτησε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, δηλώνοντας πεπεισμένος πως η φετινή ανάβαση θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Α.Σ.Μ.Α., κ. Μανώλης Χαλιβελάκης τόνισε τη σημασία της συνεργασίας του Σωματείου με τον Οργανισμό της Χαλκίδας, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους φορείς που βρίσκονται στο πλευρό της διοργάνωσης: «Είναι πολύ σημαντική για εμάς η παρουσία και η στήριξη του Δημάρχου Χαλκιδέων. Η βοήθεια από το ΔΟΑΠΠΕΧ είναι τεράστια, όπως τεράστια είναι και η Ανάβαση Ριτσώνας. Μετά την επιτυχία του 2015, έγινε μια προσπάθεια ώστε να διεθνοποιηθεί η διοργάνωση και σύντομα αναμένουμε απαντήσεις από τους αρμόδιους».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο αλυτάρχης, κ. Νίκος Κόγιας, ο οποίος αναφέρθηκε σε αγωνιστικά θέματα: «Όσον αφορά στο σχεδιασμό του αγώνα, δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή σε σχέση με πέρυσι. Δυστυχώς φέτος οι εγκαταστάσεις της Μηχανικής δεν θα είναι στη διάθεσή μας ώστε να φιλοξενήσουν τα pits, Το θετικό είναι πως οι μπαριέρες σε όλο το μήκος της διαδρομής έχουν αποκατασταθεί, κάτι που είναι σημαντικό για την ασφάλεια αγωνιζομένων και θεατών». Παράλληλα, υπογράμμισε το αυστηρό ωράριο κλεισίματος της διαδρομής και τις δύο ημέρες του αγώνα: «O δρόμος θα κλείσει στις 09.00 για τους θεατές. Την Κυριακή, θα υπάρχει λεωφορείο λίγο πριν τα pits, το οποίο θα μεταφέρει τους θεατές στις 16 στροφές. Οι θεατές πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες της οργάνωσης και να κάθονται σε ασφαλή σημεία».

Θέλοντας να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα γιορτής, οι άνθρωποι του αγώνα έχουν φροντίσει ώστε το βράδυ του Σαββάτου, 30 κλασικά αυτοκίνητα να στολίσουν την παραλία της Χαλκίδας, ενώ την Κυριακή τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα θα περάσουν από την διαδρομή του αγώνα.

Ο Υπεύθυνος Ασφαλείας του αγώνα, κ. Δημήτρης Καττής, τόνισε πως δεν έχει γίνει η παραμικρή έκπτωση στα μέτρα ασφαλείας: «Όλη η δεξιά πλευρά της ανάβασης έχει θωρακιστεί και πολύ σύντομα θα αποκατασταθούν οι μπαριέρες και στην αριστερή πλευρά, με τοποθέτηση επιπλέον πασσάλων. Επίσης, θα τοποθετηθούν αμμόσακοι στις στροφές, καθώς και λάστιχα για να ενισχυθεί η ασφάλεια. Την Πέμπτη θα κοπούν θάμνοι ώστε να βελτιωθεί η ορατότητα και γενικότερα η κατάσταση της διαδρομής».

Ο διευθυντής του ΔΟΑΠΠΕΧ, κ. Φώτης Γκούνης, αποκάλυψε πως ο αγώνας θα έχει ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση: «Εξασφαλίσαμε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση μέσω του STAR Κεντρικής Ελλάδος, το οποίο θα μεταδώσει το πρώτο σκέλος της Κυριακής».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube