Σύγχρονοι τρόποι προστασίας από την κλοπή

Σύγχρονοι τρόποι προστασίας από την κλοπή

Η εξέλιξη της τεχνολογίας επιτρέπει την αντιμετώπιση των παλιών προβλημάτων με νέες και πιο αποτελεσματικές λύσεις.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας επιτρέπει την αντιμετώπιση των παλιών προβλημάτων με νέες και πιο αποτελεσματικές λύσεις. Έτσι, υπάρχουν πλέον νέοι τρόποι για να αντιμετωπιστεί καλύτερα το παγκόσμιο και διαχρονικό πρόβλημα της κλοπής αυτοκινήτων.

Τα συστήματα συναγερμού σήμερα είναι πιο εξελιγμένα από ποτέ. Εκτός από το να στέλνουν ειδοποιήσεις στον ιδιοκτήτη για την κατάσταση του οχήματος, μπορούν να οπλίζουν, να αφοπλίζουν και να ελέγχουν το όχημα μέσα από ένα smartphone. Μια επιπλέον δυνατότητα που προσφέρουν τα πιο σύγχρονα συστήματα είναι η εκκίνηση του κινητήρα εξ αποστάσεως (Remote Start). Ένα τέτοιο σύστημα είναι το Directed SmartStart DSM250i. Συνδυασμένο με ένα σύστημα συναγερμού Viper 3606V, παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλειας και διαχείρισης του οχήματός σας.

Ειδικοί συναγερμοί ενσωματώνονται στο ηλεκτρονικό κύκλωμα CAN-Bus, οπότε αφενός δεν απαιτούνται επιπλέον καλώδια και εργασίες για την τοποθέτησή τους, αφετέρου λειτουργούν με το εργοστασιακό χειριστήριο του αυτοκινήτου. Για τη μέγιστη ασφάλεια διατίθενται αξεσουάρ που αναβαθμίζουν πλήρως και το πιο απλό σύστημα συναγερμού, όπως ο περιμετρικός αισθητήρας, ο αισθητήρας θραύσης κρυστάλλων, αισθητήρας κλίσης ή ανύψωσης και έξτρα μπαταρία για την τροφοδοσία του συστήματος.

Ένας ακόμη τρόπος αποφυγής της κλοπής των αυτοκινήτων είναι μέσω της θύρας OBD. Ως γνωστόν σε κάθε αυτοκίνητο υπάρχει η θύρα αυτή με την οποία έχουμε πρόσβαση στον προγραμματισμό του αυτοκινήτου. Για το λόγο αυτό τα προϊόντα προέκτασης και απόκρυψης της θύρας OBD, οπουδήποτε στο χώρο του οχήματος, προσθέτουν ένα ακόμα λιθαράκι για τη μέγιστη ασφάλεια του αυτοκινήτου σας. Το Can-Immobilizer είναι άλλο ένα προϊόν επανάσταση στην αγορά της ασφάλειας του αυτοκινήτου. Καθώς μόνο με τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης του ιδιοκτήτη του οχήματος ξεκινάει η λειτουργία του οχήματος.

Η ευρεία χρήση των δορυφόρων στα GPS επιτρέπει την εκμετάλλευσή τους και για τον εντοπισμό οχημάτων. Το GPS Sniper, για παράδειγμα, είναι ένα πολύ προσιτό σύστημα (€ 159) που εντοπίζει το αυτοκίνητο και σε περίπτωση μη εξουσιοδοτημένης μετακίνησης ειδοποιεί τον κάτοχο με SMS, αλλά και με ένα link του Google Maps με την ακριβή θέση του. Μπορεί να συνδυαστεί με υπάρχον σύστημα συναγερμού ή να λειτουργήσει αυτόνομα.

Τέλος το πιο σημαντικό «εργαλείο» για να μπορέσετε να παρέχετε αυτή τη μέγιστη ασφάλεια στο όχημα σας, είναι να γίνει η εγκατάσταση των προϊόντων από εξουσιοδοτημένους και σωστά καταρτισμένους εγκαταστάτες. Πάντως σίγουρα υπάρχει ένας κατάλληλος τρόπος προστασίας της σας κινητής περιουσίας, για κάθε γούστο και για κάθε βαλάντιο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα συστήματα συναγερμών της DIRECTED, επισκεφθείτε το www.directed.gr ή επικοινωνήστε με το 2310-477190-2.

[Πηγή: DIRECTED]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube