Villeneuve: Η FIA οφείλει να τραβήξει το αυτί στον Verstappen

Villeneuve: Η FIA οφείλει να τραβήξει το αυτί στον Verstappen

Τι λέει ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής για όλα όσα έγιναν στο Spa

Ξεσπαθώνει κατά του verstappen αλλά και της FIA ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jacques Villeneuve με αφορμή τόσο το συμβάν στην πρώτη στροφή του αγώνα στο Spa όσο και την μετέπειτα συμπεριφορά του Ολλανδού στη διάρκεια του αγώνα.

Ο Villeneuve, αντίθετα από όσα άλλοι θεωρούν, πιστεύει πως για το συμβάν στην πρώτη στροφή, η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον Verstappen ο οποίος «εκβίασε» να πάρει πίσω τις θέσεις που έχασε εξαιτίας της κακής εκκίνησης που έκανε, προσπαθώντας να στρίψει από την εσωτρική πάνω από τα κέρμπς.
Ο Καναδός τονίζει πως ο Verstappen έπρεπε να γνωρίζει πως από εκεί που προσπάθησε να στρίψει θα προκαλούσε ατύχημα και πως έπρεπε να αποδεχτεί πως έκανε κακή εκκίνηση και να προσπαθήσει να πάρει πίσω τις χαμένες θέσεις με πιο... ορθόδοξο τρόπο. 
 
Βγαίνει και τα βάζει με τους οδηγούς της Ferrari ότι του κατέστρεψαν τον αγώνα. Χαλάρωσε, εσύ κατέστρεψες τον δικό τους αγώνα και μαζί και τον δικό σου, έπρεπε κάποιος να του πει, τονίζει ο Villeneuve.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ GP Βελγίου: Έξαλλοι με τον Verstappen οι Raikkonen και Vettel
 
Στη συνέχεια αναφέρεται στο συμβάν με τον Raikkonen: Πρέπει να δείχνεις σεβασμό στον αντίπαλό σου, λέει ο Villeneuve. Ο Verstappen πίεζε με επικίνδυνο τρόπο τους Kimi και Vettel, ενώ το να αναγκάζεις έναν οδηγό να φρενάρει στην ευθεία είναι παραπάνω από απαράδεκτο και εξαιρετικά επικίνδυνο. Θα σκοτώσεις κάποιον αν οδηγείς έτσι καταλήγει ο Villeneuve.
 
Ο Καναδός, θεωρεί ότι η συμπεριφορά του Verstappen έχει να κάνει με το γεγονός ότι αντιμετωπίζεται με έναν περίεργο τρόπο από την FIA που θέλει στο πρόσωπό του να λανσάρει ένα νέο αστέρι στην F1. Αυτός είναι και ο λόγος - πάντα κατά τον Villeneuve - που ο Ολλανδός της Red Bull απολαμβάνει μιας περίεργης ασυλίας/ατιμωρισίας από την FIA.
 
Σαν παράδειγμα δε φέρνει το συμβάν στην αγώνα της Γερμανίας, όπου ο Verstappen έγινε αιτία να χάσει το σημείο φρεναρίσματός του ο Rosberg και στην συνέχεια να δεχτεί τιμωρία ο οδηγός της Mercedes χωρίς να φταίει, αντί η τιμωρία να πάει στον Verstappen. Κάτι πάει στραβά, κατέληξε ο Καναδός. Εκνευρίζομαι με αυτό, κάποιος πρέπει να του τραβήξει το αυτί, αλλά κανείς δεν το κάνει. Είκοσι χρόνια πριν τα πράγματα δεν ήταν έτσι και η FIA θα τον είχε βάλει στη θέση του. 
 
Και κλείνοντας τις δηλώσεις του είπε πως ο Verstappen δεν πρόκειται να ηρεμήσει και να είναι λιγότερο επιθετικός όσο η FIA τον αφήνει να κάνει αυτά που κάνει. Σε κάθε αγώνα θα είναι και χειρότερος, εκτίμησε. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube