Στο μικροσκόπιο των αγωνοδικών η pole position του Rosberg [video]

Στο μικροσκόπιο των αγωνοδικών η pole position του Rosberg [video]

Εξετάζουν αν το λάθος στη Mirabeau ήταν εσκεμμένο

Το 2006, ο Michael Schumacher πάλευε για την πρώτη θέση τις κατατακτήριες του Monaco με τον Fernando Alonso. Λίγο πριν το τέλος της περιόδου ο Γερμανός, έχοντας κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή τον καλύτερο χρόνο, χτύπησε ελαφρά στην μπαριέρα και ακινητοποίησε το αυτοκίνητό του στη Rascasse, με αποτέλεσμα να βγουν κίτρινες σημαίες στην πίστα και ο Ισπανός που προσπαθούσε για το καλύτερο να μην μπορέσει να ολοκληρώσει.
 
Οι αγωνοδίκες μετά από πολύωρη συνεδρίασή τους, αποφάσισαν πως ο Schumi είχε τρακάρει επίτηδες για να κόψει την προσπάθεια των αντιπάλων του και αποφάσισαν να του αφαιρέσουν την pole position και να τον τιμωρήσουν, στέλνοντάς τον να ξεκινήσει τελευταίος.
 
Το περιστατικό έμεινε γνωστό σαν σκάνδαλο Rascasse (Rascassegate) και καυτηριάστηκε και από τον Keke Rosberg ο οποίος είπε πως «ήταν ό,τι πιο φτηνό και βρόμικο έχει δει στη Formula 1».
 
Σήμερα, ο γιός του Keke, ο Nico, έγινε πρωταγωνιστής ενός ανάλογου επεισοδίου όταν στον τελευταίο του γύρο στη Mirabeau, βγήκε στο δρόμο διαφυγής και οι κριτές έκριναν ότι έπρεπε να σηκώσουν κίτρινη σημαία. Σαν αποτέλεσμα ο Hamilton δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του και έμεινε δεύτερος. Ο Βρετανός μετά το τέλος των κατατακτήριων ήταν έτοιμος να εκραγεί.
 
Οι αγωνοδίκες ανέλαβαν δράση και εξετάζουν το συμβάν για να αποφασίσουν αν θα έχουμε ένα... Mirabeaugate και αν ο Keke Rosberg θα έχει ένα γιο που θα έχει κάνει επίσης «ό,τι πιο φτηνό και βρόμικο έχει δει στη Formula 1».
 
Εν αναμονή...
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube