Sebastian Vettel: Δεν με εξέπληξε η γκρίνια του Alonso

Sebastian Vettel: Δεν με εξέπληξε η γκρίνια του Alonso

Tί λέει ο Γερμανός για τα παράπονα του Ισπανού σε σχέση με τη μάχη που έδωσαν για την 5η θέση στο GP του Silverstone

O Vettel λέει ότι δεν εξεπλάγη που ο Fernando Alonso παραπονέθηκε για την οδήγηση του στην ενδοσυννενόηση για την επική πραγματικά μάχη τους για την πέμπτη θέση στο Silverstone. 

Η μονομαχία των δύο πρωταθλητών κράτησε 10 γύρους και στη διάρκειά της και οι δύο ακούστηκαν να εκφράζουν παράπονα ο ένας για τον άλλον. Ο μεν Vettel παραπονέθηκε για υπέρβαση των ορίων της πίστας από τον Alonso, o δε Ισπανός για επιθετική οδήγηση του Γερμανού. Μετά από μια μάχη ρόδα με ρόδα, τελικά ο Vettel έκανε τη μαγική κίνηση στον 47ο γύρο και ανακηρύχθηκε νικητής της μονομαχίας. 

Στη συνέχεια, όταν ο Γερμανός ρωτήθηκε αν σε κάποια στιγμή της μάχης φοβήθηκε ότι θα συγκρουστούν μεταξύ τους είπε: "Ναι, ένιωσα πολύ κοντά μια-δυο φορές που βρεθήκαμε πάρα πολύ κοντά, ειδικά στη στροφή 6. Αν δεν σήκωνα το πόδι μου εκείνες τις στιγμές θα μπορούσαμε να είχαμε τρακάρει".

Παράπονα ακούστηκαν από τον Alonso αμέσως μετά από το… ξεκαθάρισμα της μάχης για την χρήση του DRS από τον Vettel, αλλά η Red Bull και ο Γερμνανός είπαν πως δεν καταλαβαίνουν ούτε τις αιτιάσεις ούτε τα παράπονα αυτά καθαυτά του Ισπανού, τονίζοντας πως αν κάτι είναι παράτυπο ας επιληφθούν οι αγωνοδίκες.

Ο  Vettel δεν παρέλειψε να πει πως αν η ομάδα του ακολουθούσε διαφορετική στρατηγική πιτ-στοπ ίσως θα μπορούσε να είναι αυτός στη θέση του Ricciardo. Σίγουρα δεν ήμασταν γρήγοροι σήμερα είπε ο Vettel, αλλά υπήρξε και λάθος στρατηγική από την ομάδα. 

Να σημειώσουμε ότι η Red Bull παραδέχτηκε το λάθος και ζήτησε συγνώμη από τον παγκόσμιο πρωταθλητή. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube