Όλες οι προσπεράσεις του Verstappen στο GP Βραζιλίας [HD video]

Όλες οι προσπεράσεις του Verstappen στο GP Βραζιλίας [HD video]

Απολαύστε το ρεσιτάλ οδήγησης του Max Verstappen μέσα στον κατακλυσμό του Interlagos.

Ο Max Verstappen ήταν ο απόλυτος νικητής του βραζιλιάνικου GP στο επίπεδο των εντυπώσεων. Προσπέρασε τους πάντες πλην του νικητή Hamilton από κάθε πιθανό και απίθανο σημείο, αναγκάζοντας πολλούς να παραλληλίσουν την «παράσταση» του με αυτή του Senna στο Donington το ’93 και του Schumacher στη Βαρκελώνη το ’96.

Ο Verstappen πειραματίστηκε με την πρόσφυση, δοκίμασε διαφορετικά πατήματα και έφτιαξε δικές του γραμμές, τόσο από την εσωτερική όσο και από την έξω πλευρά της συμβατικής αγωνιστικής γραμμής. Ώστε να έχει εναλλακτικές στην άμυνα των αντιπάλων του. Αυτός και ο Hamilton ήταν οι μόνοι που κατάλαβαν ότι υπάρχει κράτημα σε «λάθος» σημεία και πήραν αυτόν τον δρόμο. Ο ίδιος ο Totto Wolff, επικεφαλής της Mercedes, έφτασε να δηλώσει ότι ο Verstappen επαναπροσδιορίζει τους νόμους της Φυσικής με την οδήγησή του.

Η Red Bull έκανε κακές επιλογές στο θέμα των ελαστικών. Λάθος εκτίμηση η απλώς ατυχία; Πήραν το ρίσκο να βάλουν τα «ενδιάμεσα», τα οποία έμοιαζαν σε κάποια στιγμή η ταχύτερη επιλογή, αλλά οι το μετεωρολογικό δελτίο έκανε λόγο για περισσότερη βροχή τα επόμενα λεπτά. Και έτσι έγινε. Οπότε ο Verstappen αναγκάστηκε να ξαναμπεί στα pits για «βρόχινα» και βγήκε στην πίστα 15ος, περίπου 12 γύρους πριν το τέλος. Από εκεί άρχισε το show.

Μπορεί ο Ολλανδός να τερμάτισε τελικά τρίτος, λόγω της λανθασμένης στρατηγικής της Red Bull, αλλά στο πρώτο κομμάτι του αγώνα προσπέρασε ακόμη και τον δεύτερο Nico Rosberg, και μάλιστα με έναν εντυπωσιακό τρόπο από την εξωτερική. Στη συνέχεια προσπάθησε να κυνηγήσει τον Hamilton.

Στην αρχή μείωσε τη διαφορά αλλά μετά ο Hamilton που φαινόταν να ελέγχει το ρυθμό την άνοιξε και πάλι. Τότε ο Max έκανε το μοναδικό του λάθος. Ακούμπησε το κερμπ στην εσωτερική της τελευταίας στροφής και είχε ένα τρομακτικό γλίστρημα. Ακόμη και τότε όμως η αντίδρασή του ήταν μεγαλειώδης. Πρόλαβε την ουρά με ανάποδο τιμόνι, φρέναρε και όταν είδε ότι γλίτωσε το τετακε άφησε ξανά το φρένο για να κυλήσουν οι τροχοί, να έχει τιμόνι και να αποφύγει την μπαριέρα στη μέσα πλεύρα. Το ακόμη καλύτερο είναι ότι έβαλε αμέσως τη σωστή ταχύτητα και συνέχισε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, και παρότι βρέθηκαν δίπλα δίπλα με τον Rosberg, ο οποίος ερχόταν με φόρα να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, ο Verstappen τον κράτησε πίσω του στα φρένα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube