O νέος πρωταθλητής GP2, Jolyon Palmer, ελπίζει να βρει θέση στην F1 το 2015

O νέος πρωταθλητής GP2, Jolyon Palmer, ελπίζει να βρει θέση στην F1 το 2015

Ο γιος του παλιού οδηγού F1 ελπίζει να είναι ο πρώτος πρωταθλητής GP2 μετά τον Romain Grosjean που θα προβιβαστεί στην F1

Ο Grosjean είχε βρει θέση στην ομάδα F1 της Lotus το 2012 αφού είχε κερδίσει τον τίτλο της GP2 το 2011.

Όμως οι επόμενοι πρωταθλητές GP2, Davide Valsecchi και Fabio Leimer, δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τα βήματα του Γαλλοελβετού.

Ο Palmer, που εξασφάλισε τον τίτλο του 2014 παίρνοντας τη νίκη στον πρώτο αγώνα (feature) GP2 του Sochi, το περασμένο Σάββατο, δήλωσε ότι αισθάνεται έτοιμος για το επόμενο βήμα, προς την F1, και είναι αισιόδοξος ότι θα συμβεί.

«Η πρώτη προτεραιότητα ήταν να κερδίσω τον τίτλο στην GP2 και ήμουν πάντα σίγουρος ότι αν κέρδιζα την GP2 θα πήγαινα στην F1», δήλωσε.

«Τώρα που το κατάφερα, είμαι σίγουρος. Δεν λέω ότι θα είναι εύκολο, αλλά ο τίτλος θα βοηθήσει πολύ.

«Θα πρέπει να περιμένουμε λίγες εβδομάδες για να δούμε τι θα γίνει. Νιώθω απόλυτα έτοιμος γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να γίνει».

Ο Palmer πρόσθεσε ότι είχε ένα καλό προαίσθημα για τον φετινό τίτλο από τα τέλη του 2013, όταν είχε πολύ καλά αποτελέσματα με την Carlin πριν μεταγραφεί στην DAMS για το φετινό πρωτάθλημα.

«Είχαμε ένα πολύ δυνατό φίνις την περασμένη χρονιά, με δύο νίκες και παρά λίγο μια τρίτη στη Yas Marina», είπε.

«Μετά κάναμε δοκιμές με την DAMS και ήθελαν πολύ να με εξασφαλίσουν για το 2014. Όταν πας σε μια νέα ομάδα, ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχτούν τα πράγματα. Την πρώτη μέρα δοκιμών του Abu Dhabi ήμασταν πρώτοι κι από εκεί και πέρα δεν ξανακοιτάξαμε πίσω».

Ο 23χρονος Άγγλος, γιος του γιατρού, παλιού πιλότου F1 και νυν ιδιοκτήτη πίστας, Jonathan Palmer, λέει ότι το κυνήγι του τίτλου ήταν στο μυαλό του αφότου οι αγώνες ξανάρχισαν μετά την καλοκαιρινή διακοπή και ότι ένιωθε την πίεση να αυξάνεται καθώς η πιθανότητα εξασφάλισης του τίτλου πλησίαζε (βασικός αντίπαλός του ο Βραζιλιάνος Felipe Nasr).

«Είναι φυσικό να νιώθεις λίγη πίεση, αλλά άρχισα να το σκέπτομαι μετά το καλοκαίρι. Βέβαια, όταν κάνεις ένα λάθος η πίεση μεγαλώνει, οπότε νιώθεις την πίεση να μην κάνεις αυτό το λάθος

«Ένιωθα μεγαλύτερη πίεση αυτό το Σαββατοκύριακο επειδή ήταν αυτό όπου θα μπορούσα να πάρω τον τίτλο. Ήμουν λίγο αγχωμένος πριν τον αγώνα, αλλά τελικά δεν είχε σημασία αφού όλα εξελίχτηκαν τέλεια».

Ο Palmer είναι ο πρώτος Βρετανός πρωταθλητής GP2 μετά τον Lewis Hamilton το 2006.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube