O Marciello εφεδρικός οδηγός της Sauber

O Marciello εφεδρικός οδηγός της Sauber

Ο προστατευόμενος της Ferrari, Raffaele Marciello, θα είναι ο εφερδικός οδηγός και οδηγός δοκιμών της Sauber F1 για το 2015.

O Marciello, για κάμποσα χρόνια μέλος της ακαδημίας οδηγών της Ferrari, είχε κάνει το ντεμπούτο του ως οδηγός δοκιμών της Scuderia στο Abu Dhabi, τον περασμένο Νοέμβρη.

Ο 20χρονος Ιταλός θα συνδυάσει τα νέα του καθήκοντα στη Sauber με μια δεύτερη αγωνιστική χρονιά στο πρωτάθλημα GP2.

«Είμαι πραγματικά ευτυχής που γίνομαι μέλος της Sauber F1, η οποία έχει μακρά παράδοση στην εξέλιξη εξαιρετικών οδηγών», δήλωσε ο Marciello, που τερμάτισε 8ος στο πρωτάθλημα GP2 του 2014, έχοντας κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula 3 το 2013.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για τη μελλοντική μου καριέρα

«Είμαι επίσης ευτυχής που θα αγωνιστώ για μία ακόμη χρονιά στο πρωτάθλημα GP2, πράγμα που, μαζί με τον νέο ρόλο μου στην F1, θα με κάνει ιδιαίτερα πολυάσχολο το 2015».

Η επικεφαλής της Sauber, Monisha Kaltenborn, δήλωσε ότι το συμβόλαιο του Marciello με την ομάδα της –που αγωνίζεται με κινητήρες Ferrari – περιλαμβάνει και ορισμένες εμφανίσεις σε ελεύθερες δοκιμές Grand Prix.

«Έχει αποδείξει το μεγάλο ταλέντο του στις μικρότερες κατηγορίες, και η χρονιά του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula 3, με 13 νίκες και την κατάκτηση του τίτλου, ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή», είπε.

«Θα δώσουμε στον Raffaele την ευκαιρία να εξοικειωθεί με τη Formula 1, με το πρόγραμμά του να περιλαμβάνει και συμμετοχή σε κάποιες ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής».

Οι Marcus Ericsson και Felipe Nasr θα είναι οι κανονικοί οδηγοί αγώνων της Sauber το 2015.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube