O Marchionne θα «κλοτσήσει κώλους» στη Ferrari

O Marchionne θα «κλοτσήσει κώλους» στη Ferrari

Ο νέος πρόεδρος της Ferrari είπε ότι οι επικεφαλής της ομάδας F1 πρέπει να «κλοτσήσουν κώλους» για να την ξανακάνουν ανταγωνιστική.

Ο Sergio Marchionne δηλώνει ότι πως η Scuderia δεν έχει άλλη λύση παρά να πάρει ρίσκα για να προχωρήσει μπροστά. Ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται λάθη στην πορεία.

«Πρέπει να κλοτσήσουμε κάποιους κώλους, και πρέπει να το κάνουμε γρήγορα», είπε ο Marchionne σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο «αδελφό» μας, βρετανικό AUTOCAR.

«Ό,τι χρειάζεται, θα το κάνουμε. Μπορεί να τα θαλασσώσουμε, αλλά δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε – σωστά; Ας ρισκάρουμε και λίγο».

Ο Marchionne εκτιμά ότι η Ferrari έχει ξεμείνει πια από δικαιολογίες για την έλλειψη επιτυχιών τα τελευταία χρόνια και πιστεύει πως η κακή επίδοση της ομάδας στο Ιταλικό GP ήταν που έκανε να χτυπήσει το καμπανάκι του συναγερμού.

«Μου υπενθυμίζουν συνεχώς ότι οι αγώνες δεν είναι επιστήμη, ότι ορισμένοι παράγοντες επηρεάζουν την απόδοση», λέει. «Και μετά πάω στη Monza και βλέπω ότι τα έξι πρώτα αυτοκίνητα δεν είναι Ferrari ούτε έχουν κινητήρα Ferrari. Και η πίεσή μου εκτοξεύτηκε».

Ενώ ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές στο τμήμα αυτοκινήτων δρόμου, ο Marchionne παραδέχεται ανοιχτά ότι η πρώτη του προτεραιότητα είναι να ξανακάνει τη Ferrari επιτυχημένη στην F1.  

«Αυτός εξακολουθεί να είναι ο κύριος στόχος μου για να πάει η Ferrari μπροστά», εξηγεί. «Μια Ferrari που δεν νικά στις πίστες της Formula 1 δεν είναι Ferrari.

«Μπορώ να ανεχτώ περιόδους κακοτυχίας, όμως αυτές δεν πρέπει να γίνουν δομικό στοιχείο της μάρκας».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube