O Alonso “Plan B” για τη Mercedes

O Alonso “Plan B” για τη Mercedes

H Mercedes δηλώνει ότι ο Fernando Alonso θα είναι ο κύριος στόχος της για το 2016, αν δεν μπορέσει να ανανεώσει το συμβόλαιο του Lewis Hamilton.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Hamilton και τη Mercedes για την υπογραφή ενός νέου συμβολαίου είχαν παγώσει για μετά το τέλος της αγωνιστικής σεζόν του 2014, έτσι ώστε να μην επηρεάσουν τη μάχη για τον τίτλο ανάμεσα στον Βρετανό και τον team-mate του, τον Nico Rosberg.

To «αδελφό» μας AUTOSPORT είχε αποκαλύψει από τον περασμένο Οκτώβριο ότι ο Alonso ήταν στο στόχαστρο της Mercedes και, παρότι οι συνομιλίες με τον Hamilton για ανανέωση του συμβολαίου του ξεκίνησαν τον Νοέμβριο και οι δύο πλευρές δεν βλέπουν το λόγο να μη συμφωνήσουν τελικά, ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff, δηλώνει πως ο Alonso είναι μια εναλλακτική λύση στην περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι συνομιλίες. 

«Δεν υπάρχει βιασύνη, θα το συζητήσουμε μέσα στη χρονιά», δήλωσε στην Gazzetta dello Sport, ενώ το υπάρχον συμβόλαιο του Hamilton λήγει στο τέλος του 2015.

Όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει αν δεν υπάρξει νέα συμφωνία, είπε: «Είμαι αισιόδοξος. Η προτεραιότητα είναι να συνεχίσουμε με αυτούς τους οδηγούς. Αν είναι αδύνατο, τότε ο Alonso είναι η πρώτη εναλλακτική, με δεύτερο τον [Valtteri] Bottas” (για τον οποίο όμως η Claire Williams λέει ότι «είναι 100% δεσμευμένος» με την ομάδα της).

Ο Wolff πιστεύει ότι ο Alonso παραμένει ένας από τους κορυφαίους οδηγούς στην F1, παρά τα πρόσφατα απογοητευτικά αποτελέσματά του με τη Ferrari, που τον ώθησαν να φύγει από το Maranello.

«Είναι επικίνδυνος αντίπαλος με οποιοδήποτε μονοθέσιο», εξήγησε ο Wolff. «Αν οδηγεί ένα μονοθέσιο που μπορεί να τερματίσει έκτο, θα το ανεβάσει στην τρίτη θέση».

Ο Alonso επέστρεψε στη McLaren για το 2015 και η ομάδα υποστηρίζει ότι ο Ισπανός έχει πολυετές συμβόλαιο.

Όμως είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν στο συμβόλαιο ρήτρες επιδόσεων που θα του επιτρέπουν να φύγει αν η ομάδα δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Η WILLIAMS Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟ 2015

O Wolff πιστεύει επίσης ότι η Williams θα είναι ο κυριότερος αντίπαλος της Mercedes το 2015 – αν και δεν θα τον εξέπληττε μια επιστροφή στην κορυφή της Red Bull, μετά την απογοητευτική χρονιά της πέρσι.

«Βάζω τη Williams στην κορυφή της λίστας», δήλωσε όταν ρωτήθηκε από πού περιμένει τη μεγαλύτερη απειλή φέτος, «αλλά φοβάμαι επίσης πολύ τη Red Bull. Είχαν πάρει τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα και θα βάλουν όλα τα μέσα για να παλέψουν ξανά για τον τίτλο».

Δεν απέκλεισε και την πιθανότητα η Ferrari, με τον καινούργιο οδηγό της, τον Sebastian Vettel, να πάει καλύτερα από όσο περιμένουν μερικοί.

«Ποτέ μην τους υποτιμάτε», είπε. «Είναι μια εμβληματική ομάδα και είναι σημαντικό γι’ αυτήν να επανέλθει στις νίκες το ταχύτερο δυνατόν. Είμαι πεπεισμένος ότι θα ξαναγίνει ανταγωνιστική σύντομα, ίσως και μέσα στο 2015».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube