Marchionne: O Räikkönen κρατά στα χέρια του το μέλλον του στη Ferrari

Marchionne: O Räikkönen κρατά στα χέρια του το μέλλον του στη Ferrari

Το μεγάλο αφεντικό βάζει τέλος στα όποια σενάρια και ξεκαθαρίζει τη θέση της ομάδας.

Με το συμβόλαιο του Kimi Räikkönen να λήγει στο τέλος της σεζόν πολλά είναι τα σενάρια που ακούστηκαν για το μέλλον του «Iceman» στη Ferrari.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι φέτος οι επιδόσεις του στην αρχή της χρονιάς ήταν καλές, στη συνέχεια δεν μπόρεσε να συνεχίσει έτσι με την παραμονή του στη Scuderia να είναι αμφίβολη. Σε κάθε περίπτωση ο τελευταίος λόγος ανήκει στον Sergio Marchionne ο οποίος και ξεκαθάρισε τα κριτήρια με βάση τα οποία ο Räikkönen θα παραμείνει στην ομάδα. Ετσι λοιπόν τόνισε πως τα πάντα εξαρτώνται από τον Kimi και τις επιδόσεις του. Αυτός πρέπει να αποδείξει -είπε- ότι είναι χρήσιμος στην ομάδα και πως αξίζει νε μείνει σε αυτήν. Μάλιστα για να υπογραμμίσει ακόμη περισσότερο τα λεγόμενά του τόνισε πως, «ακόμη κι εγώ κάποια στιγμή θα φύγω». Ουδείς αναντικατάστατος με άλλα λόγια και ίδου πώς χτύπησε το προεδρικό καμπανάκι στον Φινλανδό που τώρα πρέπει να τρέξει για να αποδείξει... 

Αναφερόμενος στις επιδόσεις και στην ανταγωνιστικότητα του μονοθεσίου, ο Marchionne εξέφρασε την άποψη πως τα αποτελέσματα δεν αντικατοπτρίζουν τις ικανότητες, αλλά και τη δουλειά των ανθρώπων της ομάδας, τονίζοντας πως πρέπει η Ferrari να φροντίσει να βελτιωθεί άμεσα. Ωστόσο τόνισε πως δεν προβλέπει κάτι θεαματικά καλύτερο για φέτος, ενώ για το 2017 ελπίζει τα κόκκινα μονοθέσια να είναι σε ανταγωνιστικότερη θέση απέναντι στον μεγάλο τους αντίπαλο που είναι η Mercedes.

Να θυμίσουμε πως λίγες μέρες πριν ο Maurizio Arrivabene είχε εκφράσει για το ίδιο θέμα την άποψη πως η Ferrari χάνει από το set-up και όχι από τη δύναμη του κινητήρα και είχε πει πως έως το τέλος της σεζόν θα συνεχίσουν να βελτιώνουν συνεχώς το μονοθέσιο. Μάλιστα χαρακτηριστικά είχε πει πως η Ferrari είναι όπως ένα καθαρόαιμο άλογο που είναι δύσκολο να το τιθασεύσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube