Arrivabene: Χάνουμε από το set-up και όχι από την ταχύτητα

Arrivabene: Χάνουμε από το set-up και όχι από την ταχύτητα

O «αρχηγός» της Ferrari μιλά για τις επιδόσεις της SF16-H

Ο Maurizio Arrivabene εξηγεί γιατί η Ferrari δεν έχει καταφέρει ακόμη να γίνει ανταγωνιστική, μολονότι έχει σχεδιάσει - όπως λέει - ένα πολύ γρήγορο μονοθέσιο.

Όπως τονίζει, η SF16-H είναι πολύ καλύτερη από το περυσινό μονοθέσιο που είχε πάρει 3 νίκες, όμως φέτος η Ferrari δεν έχει καταφέρει ακόμη να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.
Η αιτία, πάντα κατά τον Arrivabene, είναι πως οι μηχανικοί της Scuderia δεν έχουν καταφέρει ακόμη να βρουν το στήσιμο εκείνο του μονοθεσίου, μέσα από το οποίο θα βγάλουν στο δρόμο όλη την ισχύ του. 

Το μονοθέσιο του 2016, λέει, είναι πολύ ευαίσθητο στις αλλαγές και πειραματιζόμαστε στο στήσιμό του. Αυτό έχει δυσκολέψει την πρόοδο της ομάδας στο πρωτάθλημα. Είναι σαν να έχουμε ένα καθαρόαιμο άλογο που όμως δεν μπορούμε ακόμη να το δαμάσουμε, συμπλήρωσε. 
 
Η ομάδα μπορεί να επικεντρώνεται στο πως θα βελτιώσει το αυτοκίνητο για το 2017 (χρονιά μεγάλων αλλαγών), όμως αυτό να σημαίνει πως στη Scuderia έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά για τη σεζόν που τρέχει. 
Φέρνουμε διαρκώς αναβαθμίσεις από αγώνα σε αγώνα είπε ο Arrivabene, έστω και μικρές, σε μια προσπάθεια να βελτιώνουμε συνεχώς τις επιδόσεις μας.

Άλλωστε - σημειώνει με νόημα - το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του... 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube