Marchionne: Η Alfa Romeo πρέπει να βρει τη θέση της στη Formula 1

Marchionne: Η Alfa Romeo πρέπει να βρει τη θέση της στη Formula 1

Το σχέδιο του Sergio Marchionne είναι η Alfa Romeo να λειτουργεί σαν «φυτώριο» νέων οδηγών για τη Ferrari.

Η Η Alfa Romeo πρέπει να βρει τη θέση της στη Formula 1, μια θέση που και δικαιωματικά της ανήκει, τόνισε ο ισχυρός άνδρας του FCA Group.
 
Η Alfa-συμπλήρωσε- θα μπορούσε να είναι μια ανεξάρτητη ομάδα που όμως θα βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία και «ενεργή σύνδεση» με τη Ferrari. Εχουμε ήδη κάνει πολλές συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα τόσο με τον Mattia Binotto όσο και με τον Maurizio Arrivabene
 
Δυνητικά η Alfa θα μπορούσε να είναι το «φυτώριο» νέων Ιταλών πιλότων είπε ο Marchionne αναφερόμενος και στην πρόσληψη του 23χρονου Antonio Giovinazzi ως τρίτου οδηγού στη Scuderia Ferrari. Να θυμίσουμε πως ο Antonio Giovinazzi εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του στο GP2, κερδίζοντας τη δεύτερη θέση στο θεσμό στην πρώτη κιόλας εμφάνιση.
 
Η βασική ιδέα της εισόδου της Alfa Romeo στη Formula1 μέσα από τη συνεργασία της με τη Ferrari, είναι κάτι ανάλογο με αυτό που κάνει η Red Bull με την Toro Rosso. Με άλλα λόγια η Αlfa Romeo θα είναι το φυτώριο και η Ferrari η ομάδα που θα υποδέχεται τους οδηγούς που θα αναδεικνύονται από την Alfa Romeo.

Στο Maranello, είπε, έχουν καταλήξει στην αναγκαιότητα ύπαρξης αυτής της δομής που θα λειτουργεί σαν την «κλώσσα» (chioccia), σαν μια Ακαδημία νέων ταλέντων, που θα τροφοδοτεί την ομάδα με νέους οδηγούς.

Ωστόσο αυτό δεν είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας, είπε ο Marchionne
Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή για την Alfa Romeo είναι να βρει το δρόμο για την οικονομική ανάκαμψη, κάτι που θα γίνει μέσα από το λανσάρισμα νέων μοντέλων. Ηδη στην αγορά βρίσκεται η Alfa romeo Giulia και μέσα στου επόμενους μήνες θα βγει και η Stelvio
 
 
Πιστεύουμε πως αυτά τα δύο αυτοκίνητα θα αλλάξουν σημαντικά το τοπίο - κατέληξε ο Marchionne - έτσι ώστε στη συνέχεια να έχουμε τη δυνατότητα να προσωρήσουμε στα αγωνιστικά μας σχέδια.
 
 
Οι δηλώσεις του του CEO της Fiat Chrysler Automobiles έγιναν στο πλαίσο της καθιερωμένης του συνάντησης με τους εκπροσώπους του Τύπου, ενόψει τοων εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube