Κανένα εμπόδιο πλέον για την επιστροφή Kubica στην F1

Κανένα εμπόδιο πλέον για την επιστροφή Kubica στην F1

Μετά και το δεύτερο test, η Renault δεν διαπίστωσε κανέναν ουσιαστικό λόγο για τον οποίο ο Kubica δεν μπορεί να αγωνιστεί ξανά στην F1.

Ο Kubica συμπλήρωσε περισσότερους από 90 γύρους σε ένα δεύτερο test που έκανε με την ομάδα της Renault στα μέσα της εβδομάδας που μόλις πέρασε, στην πίστα Paul Ricard στην Γαλλία. Με τη Renault να δηλώνει πλέον ξεκάθαρα ότι ήταν μια δοκιμή αξιολόγησης της ικανότητας του Πολωνού να επιστρέψει στην ενεργό δράση.

Ενώ οι φήμες ότι ο Kubica είναι ένας από τους ισχυρούς υποψήφιους για το ένα από τα δύο bucket της γαλλικής ομάδας για το 2018 φουντώνουν, ο αγωνιστικός διευθυντής της Renault, Cyril Abiteboul, είναι πιο προσεκτικός στα λόγια του. Παρόλα αυτά, αποκαλύπτει ότι το πρόσφατο test του Πολωνού στην πίστα και οι εξετάσεις που είχαν προηγηθεί στο αθλητικό κέντρο της Renault δεν έφεραν στην επιφάνεια κάποιο ουσιαστικό εμπόδιο στην επάνοδο του στην F1.

Στην ερώτηση «έδειξε ο Kubica ικανός και έτοιμος να αγωνιστεί στην F1;» o Abiteboul απάντησε: «Δεν θέλω να απαντήσω με ένα ναι ή ένα όχι. Δεν ήταν προαγωγικές εξετάσεις αυτό που κάναμε. Αλλά δεν διαπιστώσαμε κανέναν λόγο που να δείχνει ότι δεν μπορεί, δεν διαπιστώσαμε κανένα πρόβλημα που να συνιστά πιθανό εμπόδιο».

Ο Abiteboul στάθηκε ωστόσο στο γεγονός ότι ο Kubica έκανε δοκιμές με αυτοκίνητο του 2012. Κι αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη, καθώς είναι πολύ διαφορετικό από τα σύγχρονα υβριδικά τούρμπο. «Η κατάσταση είναι περίπλοκη. Αν και βλέπουμε ότι το θέμα προσελκύει δημοσιότητα, ο κόσμος και ο Τύπος δείχνουν τρομερό ενδιαφέρον, δεν το κάνουμε για αυτό. Νοιαζόμαστε πραγματικά για τον Robert, η σχέση μας είναι πολύ πιο ουσιαστική από αυτό», ξεκαθάρισε ο Abiteboul. «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως δεν έχει χάσει την ταχύτητά του. Είναι πολύ σταθερός και το πιο σημαντικό, έχει ακόμη μέσα του τη φλόγα, το πάθος και τον ενθουσιασμό που βγάζει στην οδήγησή του. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τα επόμενα βήματα. Δεν θέλω να προσθέσω νερό στο μύλο της φημολογίας. Για την ώρα συγκεντρωνόμαστε στην ομάδα μας όπως είναι αυτή τη στιγμή και θα ασχοληθούμε με το 2018 όταν έρθει η ώρα. Που δεν θα αργήσει πολύ».

Πηγή Motorsport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube