Jules Bianchi: η έκταση του τραυματισμού του

Jules Bianchi: η έκταση του τραυματισμού του

Η οικογένεια του Γάλλου οδηγού αποκάλυψε το είδος και την έκταση των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων που υπέστη στο ατύχημα της Suzuka.

Ενώ ο 25χρονος οδηγός παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Mie στο Yokkaichi της Ιαπωνίας και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη αλλά σταθερή, ανακοινώθηκε ότι υπέστη διάχυτη εγκεφαλική κάκωση.

Ο τραυματισμός αυτός είναι το αποτέλεσμα των καταπονήσεων από απότομη επιτάχυνση ή επιβράδυνση της κεφαλής και επηρεάζει τα νεύρα του εγκεφάλου. Η βαρύτητά του μπορεί να μεταβάλλεται σε ένα ευρύ φάσμα.

Η διάχυτη κρανιοεγκεφαλική κάκωση (Diffuse Αxonal Ιnjury ή DAI) σημαίνει ότι ο τραυματισμός εκτείνεται σε μεγαλύτερη επιφάνεια. Η DAI, που αφορά σε εκτεταμένες κακώσεις της λευκής ουσίας του εγκεφάλου, είναι μια από τις βασικές αιτίες της αναισθησίας και της επίμονης φυτικής κατάστασης (PVS). Συμβαίνει στις μισές περίπου περιπτώσεις σοβαρού εγκεφαλικού τραύματος.

Το αποτέλεσμα είναι συχνά ένα κώμα από το οποίο το 90% των ασθενών με βαριά DAI δεν ανακτούν τις αισθήσεις τους. Αυτοί που ξυπνούν συχνά έχουν μόνιμες βλάβες.

Η DAI μπορεί να έχει διαφορετικό βαθμό σοβαρότητας, από πολύ ελαφριά (διάσειση) μέχρι πολύ βαριά .

Η οικογένεια του Bianchi ευχαρίστησε το πρόεδρο της Ιατρικής Επιτροπής της FIA, Καθηγητή Gerard Saillant, για την παρουσία του στο νοσοκομείο, ως επίσης και τον Καθηγητή Alessandro Fratti, νευροχειρουργό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ρώμης La Sapienza, που πήγε στην Ιαπωνία μετά από αίτημα της Ferrari.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube