Η McLaren στο κυνήγι των Vettel και Alonso

Η McLaren στο κυνήγι των Vettel και Alonso

H McLaren κάνει την ύστατη προσπάθεια για να πείσει τον Sebastian Vettel ή τον Fernando Alonso να ηγηθούν της ομάδας στη νέα εποχή της Honda

Το «αδελφό» μας Autosport έχει πληροφορίες ότι οι επικεφαλής της McLaren, Eric Boullier και Ron Dennis, έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στην εξασφάλιση των δύο μεγάλων αστέρων όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Αν και οι δύο οδηγοί έχουν συμβόλαιο για το άμεσο μέλλον –ο Vettel με τη Red Bull έως το τέλος του 2015 και ο Alonso με τη Ferrari για ένα χρόνο παραπάνω– αυτό δεν απογοητεύει τη McLaren.

Η ομάδα θέλει να της ξεκαθαρίσουν οι δύο οδηγοί τα σχέδιά τους για τα επόμενα χρόνια και τους έχει πει ότι είναι διατεθειμένη να περιμένει έως το 2016 ή και το 2017 αν χρειάζεται. Η δεσμευτική απάντησή τους θα της επιτρέψει να οριστικοποιήσει την οδηγική σύνθεση της ομάδας βραχυπρόθεσμα ή ακόμα και να βάλει τις βάσεις για την απόκτηση του μεγάλου αστέρα της νωρίτερα.

Γι’ αυτό και η McLaren δεν καταλήγει στο ποιοι θα είναι οι οδηγοί της για το 2015, πριν μάθει επακριβώς το τι θα κάνουν οι Vettel και Alonso μεσοπρόθεσμα. Πράγμα που σημαίνει ότι οι Kevin Magnussen και Jenson Button μένουν στο σκοτάδι.

Μιλώντας αποκλειστικά στο Autosport, ο αγωνιστικός διευθυντής Eric Boullier ξεκαθάρισε ότι η McLaren κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει τους Vettel και Alonso – και δεν θα σταματήσει να τους κυνηγά παρά μόνο αν και οι δύο αρνηθούν κατηγορηματικά.

Όταν ρωτήθηκε για τις πιθανότητες να εξασφαλίσει έναν από τους δύο μεγάλους αστέρες, ο Boullier είπε: «Θα δοκιμάσω να πάρω οποιονδήποτε οδηγό ταιριάζει στη στρατηγική μας για το μέλλον. Προσπαθούμε ακόμα και θα συνεχίσουμε για όσο χρειαστεί. Δεν θέλουμε να κάνουμε λάθος. Έχουμε μία μόνο ευκαιρία και δεν θέλουμε να τη χάσουμε.

«Η McLaren είναι κορυφαία ομάδα, μεγάλη ομάδα, με μεγάλη ιστορία, και θέλουμε να ανέβουμε ξανά στο επίπεδο που πρέπει να είμαστε. Οπότε, αν μας χρειάζεται χρόνος για να προετοιμάσουμε τη στρατηγική μας, θα πρέπει να τον αφιερώσουμε».

Φαίνεται πως η McLaren έχει πάρει την υπόσχεση ότι θα της απαντήσουν οι Vettel και Alonso πολύ σύντομα και θέλει να οριστικοποιήσει την οδηγική της σύνθεση πριν το GP της Σιγκαπούρης (19-21 Σεπτεμβρίου).

Ο Boullier αρνήθηκε να αποκαλύψει το πότε ακριβώς θα ληφθεί η απόφαση, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα περιμένει μέχρι το χειμώνα για να αποφασίσει για τους οδηγούς του 2015. «Θα αποφασιστεί σύντομα, σε λίγες εβδομάδες», δήλωσε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube