Hamilton: Ο Rosberg ήταν πιο γρήγορος από μένα

Hamilton: Ο Rosberg ήταν πιο γρήγορος από μένα

Rosberg: Αν είχα ένα γύρο ακόμη μπορεί να είχα κερδίσει - Vettel: Εκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα

Στον απόηχο ενός ακόμη «1-2» της Mercedes στο GP της Ισπανίας, οι δύο οδηγοί της ομάδας, έδωσαν με δηλώσεις τους τη δική τους ανάλυση στον αγώνα.
 
Ο νικητής Hamilton παραδέχτηκε ότι ο Nico Rosberg ήταν ταχύτερος από αυτόν την ώρα που ο Γερμανός δήλωνε πως αν είχε έναν ή δύο ακόμη γύρους θα είχε - αν μη τι άλλο - επιχειρήσει προσπέρασμα στον ομόσταυλό του.
 
Ο Βρετανός δήλωσε πως αντιμετώπιζε πρόβλημα με την ισορροπία του αυτοκινήτου του και ότι προσπάθησε πολύ με τη βοήθεια του μηχανικού του να κρατήσει πίσω του τον Rosberg, κάτι που τελικά κατάφερε.
 
Ωστόσο, ουδείς εκ των δύο δεν έδωσε λαβές για σχόλια, αναφερόμενος στην στρατηγική της ομάδας σε ό,τι αφορά στην επιλογή ελαστικών. 
Κάποιοι πιστεύουν ότι η Mercedes με την επιλογή ελαστικών που έκανε για τους δύο οδηγούς πριμοδότησε τον Βρετανό, ενώ κάποιοι άλλοι αναφέρονται στους χρόνους των πιτ-στοπ, όπου αυτοί του Hamilton ήταν σαφώς πιο αργοί από αυτούς του Rosberg.
Όπως και νάχει το «κοντέρ» έγραψε Hamilton και μάλιστα με τη νίκη του αυτή ο Βρετανός πέρασε πρώτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών.
 
Στη Red Bull τώρα έχουν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι, τόσο με την τρίτη θέση του Ricciardo, όσο και με την τέταρτη του VettelNα θυμίζουμε πως ο Γερμανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε κάνει τον 10ο καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, ωστόσο έχασε άλλες πέντε θέσεις όταν αναγκάστηκε να αλλάξει κιβώτιο.
Ετσι, ξεκίνησε 15ος. 
 
Παρόλα αυτά κατάφερε να τερματίσει 4ος μπροστά από τις δύο Ferrari, εκ των οποίων μάλιστα η μία (αυτή του Kimi) «έφαγε» και γύρο από τους νικητές. Ο Γερμανός δήλωσε μετά τον αγώνα πως έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, κατάφερε να ανακτήσει γρήγορα τη θε΄ση που έχασε στην εκκίνηση και στη συνέχεια, μόλις έβαλε τη σκληρή γόμα κατάλαβε πως μπορούσε να πιέσει με διάρκεια και να κερδίσει θέσεις, όπως και έκανε.
 
Οι κόκκινοι μόνον ευτυχισμένοι δεν μπορούν να είναι από το αποτέλεσμα και την γενικότερή εμφάνισή τους και δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε εξελίξεις στη Scuderia

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube