Σε δημοπρασία η Benetton Β194 του Schumacher [video]

Σε δημοπρασία η Benetton Β194 του Schumacher [video]

Το μονοθέσιο με το οποίο ο Michael Schumacher κατέκτησε τέσσερις νίκες καθ’ οδόν προς το πρώτο του πρωτάθλημα το ‘94 θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Bonhams.

Συχνά εμφανίζονται μονοθέσια της F1 σε δημοπρασίες, λίγα όμως έχουν τόσο σημαντική ιστορία πίσω τους όπως αυτό. Η Benetton-Cosworth Ford B194-05 με την οποία ο Michael Schumacher κατέκτησε 46 από τους 92 βαθμούς που του χάρισαν το πρωτάθλημα του 1994 θα βγει στο «σφυρί» από τον οίκο Bonhams.

Πρόκειται για το μονοθέσιο με το οποίο ο Schumacher στήθηκε στη 2η θέση της εκκίνησης στο GP της Imola το 1994, δίπλα από τον Ayrton Senna που είχε καπαρώσει άλλη μια pole position. Και λίγο αργότερα βρισκόταν πίσω από τη Williams του Βραζιλιάνου στο μοιραίο πέρασμα από την Tamburello…

Από το τέλος της σεζόν του 1994 μέχρι το 2000 η B194-05 παρέμεινε στις εγκαταστάσεις της Benetton, πριν πουληθεί σε ιδιώτη. Το 2009 ξεκίνησε το λύσιμο και η ανακατασκευή του πλαισίου και του κινητήρα της, που διήρκεσε ως το 2011. Σήμερα είναι σε πλήρως λειτουργική κατάσταση, έτοιμη για αγώνα, και περιμένει τον επόμενο ιδιοκτήτη της για την πρώτη βόλτα στο Ascari Race Resort στην Ισπανία.

Η δημοπρασία του οίκου Bonhams που θα περιλαμβάνει τη Benetton-Cosworth Ford B194-05 του Michael Schumacher θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η τιμή της θα ξεπεράσει αρκετά τα €700.000. Δεν προβλέπεται βέβαια να φτάνει τα εξωφρενικά ποσά που καταβλήθηκαν για την Alfa Romeo 8C-35 του Nuvolari ή τη Mercedes-Benz W196R του Fangio.

Δείτε παρακάτω το video στο οποίο ο σημερινός ιδιοκτήτης Pierre Schroeder μας συστήνει το μονοθέσιο στο Ascari Race Resort.

[Πηγή: Bonhams]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube