H Mercedes θα βοηθήσει τη Honda στην F1

H Mercedes θα βοηθήσει τη Honda στην F1

Η Mercedes φέρεται έτοιμη να βοηθήσει τη Honda να βρει λύσεις με τα προβλήματά της στην F1.

Η Honda θα μπορούσε να δεχτεί τη βοήθεια της Mercedes σε συμβουλευτικό επίπεδο σε μια προσπάθεια να λύσει τα τρομακτικά της προβλήματα απόδοσης και αξιοπιστίας στην F1.

Σε συνέχεια της χθεσινής είδησης, ότι η Ομάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού βάσει κανονισμών εξετάζει την παροχή βοήθειας προς τη Honda προκειμένου να κλείσει η ψαλίδα στην απόδοση των κινητήρων της F1, σημερινές πληροφορίες αναφέρουν ότι η βοήθεια αυτή μπορεί να έρθει από τη Mercedes.

Πηγές αποκάλυψαν ότι η Honda πρόσφατα ξεκίνησε συζητήσεις με τη Mercedes για το πώς θα μπορούσε η τελευταία να παίξει ένα συμβουλευτικό ρόλο στην εξέλιξη του κινητήρα Formula 1 της Honda, προκειμένου να κερδίσει δύναμη και αξιοπιστία. Αν και λεπτομέρειες δεν έχουν αποκαλυφθεί, γίνεται αντιληπτό ότι η βοήθεια αφορά κυρίως το κομμάτι του ηλεκτροκινητήρα της υβριδικής μονάδας. Ο φημισμένος οίκος εξέλιξης κινητήρων Ilmor, που ντεμπουτάρισε στην F1 το 1991 με την ομάδα της Leyton House (πρώην Merch) και είχε στο παρελθόν την ευθύνη των ατμοσφαιρικών κινητήρων Mercedes, την εποχή των V10, και ο οποίος πρόσφατα συνεργάζονταν σε ρόλο συμβούλου με τη Renault, έχει αποχωρήσει πλέον από τη γαλλική εταιρεία και φέρεται να εμπλέκεται στην ομάδα που θα βοηθήσει την Honda.

Όπως είναι φυσικό, ο επικεφαλής της Honda στην F1 Yusuke Hasegawa αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις φήμες, αλλά παραδέχτηκε ότι η Honda κάνει ό,τι μπορεί για να βελτιωθεί: «Προσπαθούμε να βελτιστοποιήσουμε κάθε τομέα. Από τις αρχές Μαρτίου αλλάζουμε όλη τη δομή του οργανισμού μας.  Νομίζω ότι αποδίδει πλέον καλύτερα, αλλά ξεκινήσαμε αργά, κι έτσι δεν προλάβαμε την αρχή της σεζόν. Οι αλλαγές στον κινητήρα χρειάζονται χρόνο, κι αυτό είναι ένα θέμα. Έχουμε δει κάποια καλά στοιχεία, αλλά το πακέτο δεν είναι έτοιμο ακόμη».

Όταν ρωτήθηκε ειδικά για την Ilmor ο Hasegawa απάντησε: «Δεν αποκλείουμε κανέναν σύμβουλο ή προμηθευτή, αντιθέτως χρησιμοποιούμε όλη την διαθέσιμη εξωτερική βοήθεια». Ο Hasegawa αρνήθηκε να αναλύσει το πλάνο συνεργασίας με τη Mercedes, αλλά είπε ότι η Honda έχει επιστρατεύσει ειδικούς που στο παρελθόν έχουν συνεργαστεί με όλους τους κατασκευαστές κινητήρων της F1. Η Mercedes επίσης αρνήθηκε να σχολιάσει την όποια σχέση με τη Honda.

Αν και μία ανταγωνιστική McLaren είναι σίγουρα απαραίτητη στο σπορ, δεν συμφωνούν όλοι οι αντίπαλοι με τη λογική της παροχής εξωτερικής βοήθειας από ανταγωνιστικό κατασκευαστή προς τη Honda. Η Red Bull συγκεκριμένα θεωρεί ότι η μεταφορά τεχνογνωσίας από έναν κατασκευαστή κινητήρων σε έναν άλλο, είναι το ίδιο κακή με το να χρησιμοποιεί μια ομάδα το σασί μίας άλλης.

Η συνέργεια Mercedes-Honda δεν απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων κατασκευαστών ή των ομάδων. Και θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα.

[Πηγή Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube