H Mercedes «έχει κάνει άλμα» στην απόδοση του κινητήρα!

H Mercedes «έχει κάνει άλμα» στην απόδοση του κινητήρα!

Η Force India προειδοποιεί τις άλλες ομάδες ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα έχει γίνει ένα «βήμα χωρίς προηγούμενο» στον κινητήρα Mercedes…

Η υβριδική κινητήρια μονάδα της Mercedes αποτελεί το σημείο αναφοράς από το 2014 που θεσπίστηκαν οι V6 turbo hybrid.

Οι βασικοί ανταγωνιστές της πρωταθλήτριας ομάδας, η Ferrari και η Renault, έτρεφαν μεγάλες ελπίδες ότι θα κέρδιζαν έδαφος αυτό το χειμώνα, καθώς έχουν βελτιώσει την απόδοση των μονάδων ισχύος τους. Όμως, σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της Force India, Andy Green, η Mercedes είναι πιθανό να έχει απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τους διώκτες της.

Όταν ρωτήθηκε, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου μονοθεσίου της Force India (βλ. φωτό κάτω), αν περιμένει περισσότερη δύναμη το 2017, ο Green απάντησε: «Ω, ναι. Αυτό ακριβώς μας υποσχέθηκαν. Μας έδωσαν και στοιχεία που χρησιμοποιούμε σε όλες τις προσομοιώσεις μας. Η Mercedes HPP [High Performance Powertrains] έχει κάνει φανταστική δουλειά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Έκανε ένα ακόμα βήμα που δεν έχει προηγούμενο. Είναι εντυπωσιακό».

Αν και οι νέοι κανονισμοί για το 2017 προβλέπουν αναβαθμισμένη αεροδυναμική και φαρδύτερα λάστιχα που θα αυξήσουν τις ταχύτητες στις στροφές, η εκτιμώμενη αύξηση κατά 10% της αεροδυναμικής αντίστασης στα νέα μονοθέσια σημαίνει ότι η ισχύς των κινητήριων μονάδων θα συνεχίσει να παίζει βασικό ρόλο.

Κατά το λανσάρισμα της νέας Renault, προχθές Τρίτη, ο γενικός διευθυντής Cyril Abiteboul είπε ότι βρήκαν 0,3” στο γύρο το χειμώνα χάρη σε βελτιώσεις του κινητήρα και αναμένουν ένα ανάλογο βήμα και μέσα στην αγωνιστική σεζόν.

Αν και ο Abiteboul προέβλεψε ότι ο ρυθμός αεροδυναμικής εξέλιξης το 2017 θα αφήσει πίσω τις μικρότερες ομάδες, όπως η Force India, ο Green μοιράζεται με το αφεντικό του, τον Vijay Mallya, την πεποίθηση ότι είναι εφικτή η διεκδίκηση μέχρι και της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα!

«Νομίζω ότι είναι ένας ανταγωνισμός εξοπλισμών, είναι πόλεμος», είπε ο Green απαντώντας στους ισχυρισμούς του Abiteboul. «Έχουμε κάποιους πραγματικά καλούς στρατιώτες με πραγματικά καλά όπλα. Δεν έχουμε πολλούς, αλλά αυτοί που έχουμε είναι μια κορυφαία ομάδα και πιστεύω ότι θα κάνουμε μεγάλη ζημιά με αυτή. Είναι καλοί στο σημάδι».

[Πηγή: Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube