Αυτή είναι η νέα Renault RS17

Αυτή είναι η νέα Renault RS17

Είναι το πρώτο μονοθέσιο που σχεδιάστηκε από την ανανεωμένη εργοστασιακή ομάδα, που έχει θέσει υψηλότερους στόχους για το 2017.

Η Renault είναι η τρίτη ομάδα F1 που παρουσιάζει το νέο της μονοθέσιο για την αγωνιστική σεζόν του 2017.

Μετά τη Williams και τη Sauber, η Renault έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του καινούργιου της όπλου, που παρουσιάστηκε σήμερα Τρίτη στο Λονδίνο.

Είναι βαμμένο στο επίσημο κίτρινο χρώμα, αλλά με περισσότερο μαύρο φέτος, που είναι η δεύτερη χρονιά μετά την επιστροφή της εργοστασιακής ομάδας στο πρωτάθλημα.

Η διαφορετικού σχήματος πίσω πτέρυγα και το ρύγχος με την προεξοχή-αντίχειρα είναι παρόμοια με εκείνα στα δύο άλλα νέα μονοθέσια του 2017 που έχουμε δει μέχρι τώρα. Η Renault έχει επίσης το «φτερό καρχαρία» που αναμένεται να υπάρχει σε όλα τα φετινά αυτοκίνητα.

Η RS17 θα έχει τη νέα κινητήρια μονάδα RE17, που έχει ξανασχεδιαστεί και δεν έχει σχέση με την περσινή που είχε φτάσει στο όριο της εξέλιξής της.

«Οι στόχοι είναι πολύ απλοί, αφού έχουμε για πρώτη φορά ένα μονοθέσιο που έχει σχεδιαστεί από εμάς: περιμένουμε να είμαστε πέμπτοι στο πρωτάθλημα», δήλωσε ο πρόεδρος της Renault Sport Racing, Jerome Stoll.

«Έχουμε την ομάδα, τους οδηγούς, τους συνεργάτες και μια οργάνωση που διευθύνεται από τον Cyril [Abiteboul] και τον Bob Bell. Οπότε, ειλικρινά θα έλεγα ότι διψάμε για βάθρα και για επιτυχίες πλέον».

Η Renault σκοπεύει να επανέλθει στο προσκήνιο μετά από μια κακή χρονιά το 2016, όπου κατατάχτηκε στην 9η θέση με μόλις 8 βαθμούς.

Η ομάδα αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος του 2016 στην αναδιοργάνωση και την πρόσληψη νέου προσωπικού, αν και ο επικεφαλής της ομάδας, Fred Vasseur, έφυγε τον περασμένο μήνα, επικαλούμενος διαφορές απόψεων ανάμεσα στα διευθυντικά στελέχη.

Στις πρόσφατες προσλήψεις περιλαμβάνεται αυτή του Pete Machin, από τη Red Bull, ως υπεύθυνου αεροδυναμικής, και του Ciaron Pilbeam από τη McLaren ως αρχιμηχανικού αγώνων. «Είμαστε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ομάδα F1», είπε ο Abiteboul.

«Αυξήσαμε το προσωπικό κατά 25% με στοχευμένες προσλήψεις. Έχουμε επενδύσει για να φτάσουμε τους άλλους. Πιστεύω ότι είμαστε πρώτοι σε αυτό. Βλέποντας τους κανονισμούς, έχουμε ό,τι καλύτερο μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία».

Ο Nico Hulkenberg έχει έρθει από τη Force India ως Νο.1 οδηγός, αντικαθιστώντας τον Kevin Magnussen που πήγε στη Haas. Ο Jolyon Palmer παραμένει στην ομάδα για δεύτερη χρονιά.

[Πηγή: Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube