H Forza Rossa… φορτσάρει για τη Formula1

H Forza Rossa… φορτσάρει για τη Formula1

Η ομάδα από τις ΗΠΑ ένα βήμα από την έγκριση συμμετοχής στην F1

Tα πλάνα για τη Ρουμανική ομάδα μιλούν για είσοδό της στον μαγικό κόσμο της F1 το 2015, αν βέβαια πάρει το τελικό ΟΚ από τη FIA, κάτι που φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά.

Η ομάδα του Gene Haas, που ακούει στο όνομα  Forza Rossa ή FRR F1 Team Project όμως μπορεί και να περιμένει ως το 2016 για να προετοιμαστεί καλύτερα. Αυτό όμως θα είναι δική της απόφαση μια και η έγκριση από τη FIA θα αναφέρει πως μπορεί να συμμετάσχει από το 2015. 

Αυτό σύμφωνα με τον Haas θα εξαρτηθεί από το βαθμό προετοιμασίας της καθώς αν πάρει το ΟΚ η έδρα της θα μεταφερθεί μάλλον στη Βαυαρία. Πολλοί μιλούν για συνεργασία με τη Ferrari (σε επίπεδο κινητήρων), ενώ κάποιες άλλες πληροφορίες θέλουν την Forza Rossa να αγοράζει κινητήρες από τη Renault. Ωστόσο, "παίζει" δυνατά και το σενάριο η ομάδα να αγοράσει την Caterham και αυτό το τελευταίο ακούγεται πολύ έντονα τις τελευταίες ημέρες.

Οπως και νάχει, τόσο το όνομα Forza Rossa όσο και η εμπλοκή του Ion Bazac, αντιπροσώπου της Ferrari στη Ρουμανία, κάνουν τη ζυγαριά να γέρνει μάλλον προς την πλευρά του Μαρανέλο σε ό,τι αφορά στη συνεργασία. Ο Ion Bazac μάλιστα έχει το ίδιο όνομα (Forza Rossa) και στην εταιρία του στη Ρουμανία. 

Να θυμίσουμε πως πίσω από την όλη προσπάθεια βρίσκεται ο καθόλου άσχετος με τον κόσμο της F1 Colis Kolles, ο οποίος κατά καιρούς έχει διατελέσει επικεφαλής των Midland/Spyker/Force India και HRT. Βέβαια είναι και αυτός Ρουμανικής καταγωγης όπως και ο Ion Bazac

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube