H FIA «κόβει» την επικοινωνία μεταξύ οδηγών και ομάδας στην Formula 1

H FIA «κόβει» την επικοινωνία μεταξύ οδηγών και ομάδας στην Formula 1

Απαγορεύονται πληροφορίες που έχουν να κάνουν με την απόδοση του αυτοκινήτου και τους χρόνους

Η FIA αποφάσισε να βάλει περιορισμούς στις πληροφορίες που δίνονται από το pitwall στους οδηγούς στη διάρκεια του αγώνα.
 
Όπως πολλές φορές θα έχουμε ακούσει, στη διάρκεια του αγώνα φτάνουν στον οδηγό μέσω του team radio πληροφορίες για την απόδοση του μονοθεσίου, τους χρόνους και γενικά τις επιδόσεις του τόσο σε απόλυτο χρόνο όσο και σε σχέση με τον ανταγωνισμό του.
 
Η FIA εφαρμόζοντας αυστηρά τους κανονισμούς απαγόρευσε τέτοιου είδους πληροφορίες και μάλιστα απέστειλε εγκύκλιο προς τις ομάδες στην οποία αναφέρει πως στο πλαίσιο της εφαρμογής του άρθρου 20,1 των αγωνιστικών κανονισμών της Formula 1, που αναφέρει ότι «ο οδηγός πρέπει να οδηγεί μόνος του και χωρίς βοήθεια», καμία συνομιλία από τα pit προς τον οδηγό δεν μπορεί να περιέχει πληροφορίες σχετικές με την απόδοση του μονοθεσίου ή του οδηγού. Παράλληλα στην ανακοίνωση τονίζεται πως η  μετάδοση δεδομένων από τα pit προς το μονοθέσιο απαγορεύεται από το Άρθρο 8.5.2 των τεχνικών κανονισμών της F1.
 
Να διευκρινίσουμε πως η εγκύκλιος της FIA δεν απαγορεύει τη μετάδοση πληροφοριών που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια αλλά και τη στρατηγική της ομάδας για τον αγώνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube