H Renault ολοκληρώνει την εξαγορά της Lotus

H Renault ολοκληρώνει την εξαγορά της Lotus

Η Renault είναι έτοιμη να ανακοινώσει επίσημα ότι θα παραμείνει στην F1 αφού ολοκλήρωσε επιτέλους την εξαγορά της Lotus F1 Team.

Δέκα εβδομάδες αφότου υπέγραψε επιστολή πρόθεσης για την εξαγορά της Lotus και μήνες αφότου άρχισαν οι σχετικές διαπραγματεύσεις, φαίνεται πως πλέον υπερπηδήθηκαν τα τελευταία εμπόδια και η συμφωνία υπεγράφη.

Το Σαββατοκύριακο του GP στο Αμπού Ντάμπι, η συμφωνία έδειχνε να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, καθώς προσπαθούσαν να τα βρουν ο Bernie Ecclestone και ο πρόεδρος της Renault Sport, Jerome Stoll. Έπρεπε να βρεθεί λύση σχετικά με το μερίδιο της Renault στα έσοδα και το επίδομά της ως ιστορικού κατασκευαστή.

Ο πρόεδρος και CEO της Renault, Carlos Ghosn, αξιολογούσε τις τελευταίες μέρες την τελική πρόταση του Ecclestone και το «αδελφό» μας AUTOSPORT πιστεύει πως έδωσε πλέον το πράσινο φως.

Αυτό σημαίνει πως στο εξής η Renault θα αγωνίζεται στην F1 ως κατασκευαστής, για πρώτη φορά από το 2011, επιστρέφοντας στο εργοστάσιο του Enstone που της χάρισε τόσα χρόνια επιτυχίας.

Ήδη τις τελευταίες εβδομάδες στελέχη της Renault εργάζονται σε διάφορα τμήματα της Lotus, στις εγκαταστάσεις του Enstone που έχουν αλλάξει πολύ τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.

«Αγοράζουν μια πολύ καλύτερη ομάδα από εκείνη που άφησαν όταν έφυγαν», εκτιμά ο CEO της Lotus, Matthew Carter, προσθέτοντας: «Και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να δουλεύουμε με περιορισμένο προϋπολογισμό».

[Πηγή: Autosport.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube