Επίσημο: ο Sainz στην Toro Rosso

Επίσημο: ο Sainz στην Toro Rosso

O πρωταθλητής Formula Renault 3.5, Carlos Sainz Jr, θα αγωνίζεται του χρόνου με την Toro Rosso, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την ομάδα.

O 20χρονος Ισπανός, γιος του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή ράλι, Carlos Sainz, θα αγωνίζεται δίπλα στον 17χρονο, προερχόμενο από την F3, Max Verstappen, σε ένα νεοφώτιστο οδηγικό δίδυμο για την ιταλική ομάδα.

O Sainz, που έκανε δοκιμές με τη Red Bull αυτή την εβδομάδα στο Abu Dhabi, αντικαθιστά τον Jean-Eric Vergne, που είχε αποκαλύψει προχθές ότι δεν θα έμενε στην Toro Rosso το 2015.

«Από τότε που ήμουν μέλος του προγράμματος νέων οδηγών της Red Bull, αυτός ήταν ο στόχος μου και θέλω να ευχαριστήσω τη Red Bull που με εμπιστεύτηκε», δήλωσε ο Sainz.

«Είχα μια πολύ επιτυχημένη χρονιά στο πρωτάθλημα World Series by Renault φέτος και τώρα ανυπομονώ να κάνω το βήμα προς τη Formula 1.

«Τους επόμενους μήνες θα δουλέψω σκληρά πάνω στην προετοιμασία μου, ώστε να είμαι έτοιμος να πάρω το τιμόνι στη Jerez για τις πρώτες δοκιμές του 2015».

Ο επικεφαλής της ομάδας Toro Rosso, o Franz Tost, πρόσθεσε: «Με τον Carlos και τον Max στην οδηγική μας σύνθεση του χρόνου, συνεχίζουμε την παράδοση να παρέχουμε σε νέους του προγράμματος της Red Bull την ευκαιρία για τα πρώτα τους βήματα στη Formula 1.

«Παρακολούθησα την πρόοδο του Carlos στις μικρές κατηγορίες, καθώς βελτιωνόταν συνεχώς όσο ανέβαινε στην κλίμακα, για να φτάσει σε μια άξια κατάκτηση του φετινού τίτλου στη World Series.

«Όμως θυμάμαι και τις δοκιμές που έκανε με εμάς στο Silverstone το 2013, με την STR8.

«Αληθινά εξέπληξε και εμένα και τους μηχανικούς εκείνη τη μέρα, με την ώριμη προσέγγισή του και την ταχύτητά του».

Ο Sainz έγινε ο πρώτος Red Bull junior που κατέκτησε τον τίτλο στη F Renault 3.5, σημειώνοντας και νέο ρεκόρ 7 νικών σε μια χρονιά.

ΟΙ ΟΔΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015:

Mercedes: Lewis Hamilton / Nico Rosberg
Red Bull-Renault: Daniel Ricciardo / Daniil Kvyat
Williams-Mercedes: Valtteri Bottas / Felipe Massa
Ferrari: Kimi Raikkonen / Sebastian Vettel
McLaren-Honda: Fernando Alonso* / Jenson Button* ή Kevin Magnussen*
Force India-Mercedes: Nico Hulkenberg / Sergio Perez
Toro Rosso-Renault: Max Verstappen / Carlos Sainz Jr
Lotus-Mercedes: Romain Grosjean / Pastor Maldonado
Sauber-Ferrari: Marcus Ericsson / Felipe Nasr

* Δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube