Ecclestone: Η Ιταλία είναι «σαν τη Γερμανία»

Ecclestone: Η Ιταλία είναι «σαν τη Γερμανία»

Το Ιταλικό GP είναι σε παρόμοια θέση με αυτήν που ήταν το Γερμανικό πριν βγει από το ημερολόγιο της F1, λέει ο Bernie Ecclestone.

Η Ιταλία, μαζί με τη Βρετανία, είναι οι μόνες χώρες που έχουν διοργανώσει αγώνα Grand Prix Formula 1 κάθε χρόνο από τότε που θεσπίστηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το 1950.

Η πίστα της Monza έχει φιλοξενήσει το Ιταλικό GP όλες αυτές τις χρονιές εκτός από μία, το 1980, όπου ο αγώνας έγινε στην Imola. Όμως το συμβόλαιο της Monza με τη FOM του Ecclestone λήγει το 2016.

«Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε», δήλωσε ο Ecclestone. «Δεν έχουν συμφωνία – κάτι σαν τη Γερμανία, δηλαδή».

Αν το Ιταλικό GP φύγει από το ημερολόγιο, θα είναι ο τρίτος ιστορικός ευρωπαϊκός αγώνας που θα έχει αυτή την τύχη, μετά το Γερμανικό GP, που ματαιώθηκε φέτος για πρώτη φορά από το 1960, και το Γαλλικό GP, που έφυγε το 2008.

Όταν του είπαν πως αν χαθεί ο αγώνας αυτό θα είναι αδιανόητο, ο Ecclestone είπε: «Θα σας πω κάτι: μου είπαν το ίδιο πράγμα όταν δεν είχαμε πια αγώνα στη Γαλλία. Και τώρα στη Γερμανία. Έχουμε κάποιες καλές εναλλακτικές, έτσι δεν είναι;»

Ο Ecclestone άναψε το πράσινο φως για να κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο, το 2016, το σιρκουί της πόλης του Baku, στο Αζερμπαϊτζάν. Ο αγώνας θα λέγεται… Grand Prix Ευρώπης!

Κι αυτό θα γίνει παρά τις ανησυχίες που εξέφρασαν οργανώσεις ακτιβιστών για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αζερμπαϊτζάν.

«Το Baku; Κανένα πρόβλημα», είπε ο Ecclestone. «Θα είναι άλλος ένας καλός αγώνας».

Όταν τον ρώτησαν αν θα εξεταστεί η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απάντησε: «Το κάναμε. Νομίζω πως όλοι δείχνουν ευχαριστημένοι, δεν φαίνεται να υπάρχουν μεγάλα προβλήματα εκεί».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube