Τέλος στις προσπάθειες να σωθεί το Γερμανικό Grand Prix

Τέλος στις προσπάθειες να σωθεί το Γερμανικό Grand Prix

Το αφεντικό του Hockenheim, Georg Seiler, λέει ότι η πίστα του έχασε κάθε ελπίδα να διοργανώσει το Γερμανικό GP F1 φέτος.

Παρά τους πολλούς μήνες αβεβαιότητας για το μέλλον του αγώνα, υπήρχε ακόμη μια ελπίδα ότι το Hockenheim και ο Bernie Ecclestone θα κατέληγαν σε μια συμβιβαστική συμφωνία για να παραμείνει το Γερμανικό GP στο ημερολόγιο.

Όμως σήμερα, σε μια συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο Seiler ξεκαθάρισε ότι τα χρονικά περιθώρια εξαντλήθηκαν και έχει παραιτηθεί από την ιδέα να διοργανώσει η πίστα του τον αγώνα.

«Δεν έχουμε πλέον ελπίδα να γίνει ο αγώνας Formula 1 εδώ», είπε στην Bild. «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε τα τελευταία χρόνια για να ευχαριστήσουμε τους φαν. Ο χρόνος τελείωσε για να διοργανώσουμε τον αγώνα εδώ. Αλλιώς, η ποιότητα της διοργάνωσης θα είχε πληγεί».

Το Γερμανικό GP ήταν αρχικά προγραμματισμένο να γίνει στο Nurburgring στις 19 Ιουλίου, αλλά οι διαπραγματεύσεις με τους νέους ιδιοκτήτες της πίστας κατέρρευσαν το χειμώνα. Ο Ecclestone είπε τον Ιανουάριο ότι περίμενε να συνάψει συμφωνία με το Hockenheim, αλλά και αυτές οι συζητήσεις δεν είχαν αποτέλεσμα.

Αν το Hockenheim δεν θέλει πλέον μια συμφωνία, τότε ο Ecclestone θα πρέπει να ενημερώσει τη FIA ότι δεν θα γίνει ο αγώνας, ώστε η Διεθνής Ομοσπονδία να τον ακυρώσει επίσημα.

Η όσο το δυνατόν ταχύτερη λήψη της απόφασης να μην κάνει τον αγώνα ήταν κάτι σημαντικό για το Hockenheim, διότι αλλιώς θα υπήρχε ο κίνδυνος να βγει μόνιμα ο αγώνας από το καλαντάρι αφού το άρθρο 5.6 του Αγωνιστικού Κανονισμού της F1 λέει ότι: «Ένας αγώνας που ματαιώνεται χωρίς τρίμηνη προειδοποίηση της FIA δεν θα περιληφθεί στο πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς, εκτός και αν η FIA κρίνει ότι η ματαίωση οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας».

Πράγμα που σημαίνει ότι αν ο αγώνας του 2015 δεν ματαιωθεί επίσημα πριν το τέλος του επόμενου μήνα (Απριλίου), το Γερμανικό GP δεν θα μπορεί να περιληφθεί ξανά στο πρωτάθλημα πριν το 2017.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube