Η FIFA «έκοψε» το κράνος του Nico Rosberg

Η FIFA «έκοψε» το κράνος του Nico Rosberg

Λόγω δικαιωμάτων στην εικόνα του χρυσού αγαλματιδίου

Δεν θα τρέξει με το... πανηγυρικό κράνος για τα τέσσερα παγκόσμια της Γερμανίας στο Μουντιάλ ο Nico Rosberg. Αιτία η FIFA που κατέχοντας όλα τα δικαιώματα για τα σύμβολα και λογότυπα του Μουντιάλ, δεν έδωσε την άδεια στον Γερμανό να τα χρησιμοποιήσει στα γραφικά του κράνους του.

Τα λογότυπα αυτά χρησιμοποιούνται μόνον κατόπιν έγγραφης άδειας της FIFA και ενδεχομένως και πληρωμής δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα η FIFA «ενοχλήθηκε» από την απεικόνιση του χρυσού αγαλματιδίου πάνω στο κράνος του Nico Rosberg.

Ο Γερμανός μόλις πληροφορήθηκε την εξέλιξη αυτή δήλωσε πως στεναχωρήθηκε αλλά παράλληλα πως σέβεται και την παρέμβαση της FIFA.

«Ήθελα το κράνος αυτό σαν ένα φόρο τιμής στα παιδιά της εθνικής ομάδας που μας χάρισαν μια τέτοια μοναδική διάκριση. Τώρα θα φτιάξω στο κράνος ένα μεγάλο τέταρτο αστέρι και τα τρία άλλα μικρότερα. Δίπλα στο μεγάλο αστέρι θα φιγουράρει ο αριθμός 14, που θα παραπέμπει στο έτος 2014, οπότε και κατέκτησε η εθνική Γερμανίας το τέταρτο Παγκόσμιο Κύπελλο» δήλωσε ο Γερμανός οδηγός.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube