Η FIA καθιερώνει το Εικονικο Αυτοκίνητο Ασφαλείας

Η FIA καθιερώνει το Εικονικο Αυτοκίνητο Ασφαλείας

Πώς θα λειτουργεί το Virtual Safety Car (VSC)

Η FIA ανακοίνωσε την καθιέρωσε του Virtual Safety Car (VSC) στους αγώνες της F1 στο πλαίσιο των μέτρων που παίρνει για την αναβάθμιση της ασφάλειας στα Γκραν Πρι.
 
Το Virtual Safety Car (VSC) θα χρησιμοποιηθεί από τον πρώτο κιόλας αγώνα της χρονιάς στην Αυστραλία.
Στην εφαρμογή του προβλέπεται ότι αυτό θα "εμφανίζεται" ότνα υπάρχει ανάγκη για διπλή κίτρινη σημαία, χωρίς βέβαια να βγαίνει στην πίστα το πραγματικό Safety Car.
 
Έτσι, όταν πρέπει τα αυτοκίνητα σε κάποιο σημείο της πίστας να μειώσουν σημαντικά ταχύτητα οι οδηγοί θα ειδοποιούνται με φωτεινές ενδείξεις VSC αλλά και με ειδικό βόμβο στα ακουστικά τους που θα τους ενημερώνει ότι ο αγώνας μπήκε σε καθεστώς Virtual Safety Car.
Στη διάρκεια που το VSC θα είναι σε ισχύ η ταχύτητα θα πρέπει να μειώνεται δραστικά και αν αυτό δεν συμβεί τότε ο βόμβος θα γίνεται πιο ισχυρός, ενώ όποιος δεν υπακούσει θα τιμωρείται.
Παράλληλα θα απαγορεύεται η είσοδος στα πιτ, εκτός της περίπτωσης που κάποιος οδηγός θέλει να αλλάξει ελαστικά. 
 
Όταν θα σταματήσουν να συντρέχουν οι λόγοι ύπαρξης του VSC οι φωτεινές ενδείξεις θα σβήνουν αφού πρώτα περάσουν από ένα στάδιο 10-15 δευτερολέπτων όπου θα αναβοσβήνουν προειδοποιητικά και στη συνέχεια  θα ανάβει πράσινο φως που θα σηματοδοτεί την επαναφορά του αγώνα σε κανονικούς ρυθμούς.
 
Μένει να δούμε πως αυτό το νέο μέτρο θα εφαρμοστεί στην πράξη... 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube