Δοκιμές εξέλιξης για τα ελαστικά στο Silverstone

Δοκιμές εξέλιξης για τα ελαστικά στο Silverstone

Ποιες ομάδες παρέμειναν στην πίστα για τις προγραμματισμένες τελευταίες δοκιμές εξέλιξης μέσα στη σεζόν

Δοκιμές εξέλιξης με φαρδύτερα ελαστικά από αυτά που χρησιμοποιούνται τώρα πραγματοποιούν οι Ferrari, Marussia, Red Bull και Lotus στο Silverstone αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα της Κυριακής.
 
Συγκεκριμένα, στις προγραμματισμένες αυτές δοκιμές, η Pirelli έχει φέρει και ελαστικά για ζάντες 18 ιντσών, στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται για αλλαγή διαστάσεων των ελαστικών από το 2017.
Το ζητούμενο κατά τον επικεφαλής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της Pirelli είναι μάλλον περισσότερο αισθητικό και λιγότερο λειτουργικό.
Συγκεκριμένα ο Maurizio Boiocchi τόνισε πως τα ελαστικά αυτά είναι σχεδιασμένα ώστε να είναι πιο καλαίσθητα και δεν υπάρχει κάποια διαφορά στην απόδοσή τους. 
 
Την ίδια στιγμή, ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, δηλώνει πως είναι καλύτερα αν θέλουμε να έχουμε μια αλλαγή να πάμε σε 19άρηδες τροχούς. 
 
Παράλληλα, στο πλαίσιο των δοκιμών θα τεσταριστεί και μια καινούργια γόμα στο πέλμα των ελαστικών που θα προσφέρει ταχύτερο και καλύτερο ζέσταμά τους. 
Η Ferrari ανακοίνωσε πως στις δοκιμές αυτές δεν θα πάρει μέρος ο Raikkonen και αυτό σαν απόρροια του τραυματισμού του στο ατύχημα της Κυριακής. 
Μπορεί να έχει κάποιους απλούς μώλωπες ο Kimi - είπαν - αλλά καλύτερα να είμαστε 1000% σίγουροι πριν ξαναμπεί στο μονοθέσιο. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube