Dieter Zetsche προς Audi και BMW: Σας περιμένουμε στην F1

Dieter Zetsche προς Audi και BMW: Σας περιμένουμε στην F1

To μεγάλο αφεντικό της Mercedes ρίχνει το γάντι στους ανταγωνιστές του

Ο κύριος με το χαρακτηριστικό μουστάκι, που ηγείται της Mercedes ήταν σαφής: Ψάχνουμε για αντίπαλο (είπε εμμέσως πλην σαφώς), ή αλλιώς αν σας βαστάει ελάτε να τα πούμε στις πίστες.

Ο 61χρονος μάνατζερ είπε πως η Formula1 χρειάζεται περισσότερο ανταγωνισμό και αυτόν τον προτιμά να έρθει από τη Γερμανία, αφού από εκεί προέρχονται και οι τρεις μάρκες (Mercedes, BMW, Audi).

Ο Dr. Dieder Zetche μάλιστα τόνισε πως οι τρεις μάρκες μοιράζονται το 80% της αγοράς στην premium κατηγορία. Αυτό συμβαίνει, συμπλήρωσε, διότι υπάρχει έντονος ανταγωνισμός μεταξύ μας που οδηγεί στη βελτιστοποίηση των προϊόντων. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει και στην F1. Θα μας ήταν εξαιρετικά ευπρόσδεκτες οι γερμανικές, όπως επίσης και άλλες εργοστασιακές ομάδες, κατέληξε.

Να θυμίσουμε πως η ΒΜW ήταν στην F1 από το 2006 έως το 2009, χωρίς εντυπωσιακά αποτελέσματα, κάτι που την ώθησε να πάρει την απόφαση να αποχωρήσει. Την ίδια στιγμή η Audi έχει επιλέξει να διαπρέπει σε άλλους αγώνες, με κορωνίδα αυτούς του πρωταθλήματος αντοχής. 

Ωστόσο, οι τρεις τους αναμετρόνται στο DTM, με τη Mercedes να είναι εκείνη αυτή τη φορά που δεν έχει τις καλύτερες των επιδόσεων και τη BMW να παίρνει για το 2014 το πρωτάθλημα.  Ενδιαφέρον σε κάθε περίπτωση θα έχει αν θα απαντήσουν οι δύο άλλες γερμανικές μάρκες - κολοσσοί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube