Carmen Jordá: Η σέξι πλευρά της F1

Carmen Jordá: Η σέξι πλευρά της F1

Τη θέση του οδηγού εξέλιξης της Lotus F1 Team κατέχει από χτες η 27χρονη Carmen Jordá, μια πρώην οδηγός F3 και GP3 με εμφάνιση μοντέλου.

Με τη Susie Wolff στη θέση του οδηγού εξέλιξης της Williams η γυναικεία παρουσία δεν λείπει από τα Formula 1. Όμως τώρα έρχεται να ενισχυθεί με τη μεταγραφή της Ισπανίδας Carmen Jorda στη Lotus F1 Team, η οποία αναμένεται να καίει με τον ίδιο ρυθμό λάστιχα και... καρδιές.

Η Carmen Jorda γεννήθηκε το 1988, και είναι κόρη του οδηγού αγώνων Jose Miguel Jorda. Ξεκίνησε την καριέρα της συμμετέχοντας στο τοπικό πρωτάθλημα Master Junior Formula για δύο χρονιές και στη συνέχεια στην ισπανική Formula 3 για άλλες τρεις. Το 2009 μεταπήδησε στη European F3 Open, ενώ συμμετείχε και σε τρεις αγώνες του θεσμού Le Mans Series. Το 2010 έμεινε στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού για να τρέξει στο Firestone Indy Lights Series με την Andersen Racing, ενώ τα τρία τελευταία χρόνια αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα GP3, το οποίο διεξάγεται παράλληλα με τους αγώνες της F1 σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Η αλήθεια είναι ότι στο παλμαρέ της Carmen Jorda δεν περιλαμβάνονται και πολλές επιτυχίες. Σε ολόκληρη την καριέρα της δεν έχει πάρει ούτε μια νίκη, δεν έχει κατακτήσει ούτε μια pole position και δεν έχει πετύχει ποτέ ούτε καν τον ταχύτερο γύρο σε κάποιον αγώνα. Στο podium έχει ανέβει συνολικά πέντε φορές, ενώ η καλύτερη θέση που έχει κατακτήσει σε πρωτάθλημα είναι η 4η, όταν έτρεχε στην ισπανική F3. Πιο πρόσφατα, στις τρεις χρονιές που συμμετείχε στο GP3 δεν συγκέντρωσε ούτε έναν βαθμό, και τερμάτισε μόλις 28η το 2012, 30η το 2013 και 29η το 2014. Οπότε δεν είναι σίγουρο ότι η Lotus F1 Team τη διάλεξε για τα οδηγικά της προσόντα.

Αν δεν ήταν οδηγός, η Carmen Jorda θα μπορούσε να ακολουθήσει και καριέρα μοντέλου. Λατρεύει τη γυμναστική και είναι εξοικειωμένη με την κάμερα, αφού συχνά εκτελεί και χρέη παρουσιάστριας. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να εκθέσει τα κάλλη της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, και οι 15.300 followers που ήδη έχει αναμένεται να πολλαπλασιαστούν τώρα που θα γίνει ευρύτερα γνωστή στο κοινό της Formula 1.

[Πηγή: Lotus F1 Team, Carmen Jorda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube