Αυτή είναι η νέα εξάτμιση της Mercedes

Αυτή είναι η νέα εξάτμιση της Mercedes

Δοκιμές για να βελτιωθεί ο ήχος των μονοθεσίων μετά τη σχετική γκρίνια

H Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα μέσω twitter μια φωτογραφία που δείχνει να δοκιμάζει μια νέα εξάτμιση… μεγάφωνο, σε μια προσπάθεια να "αναβαθμίσει" το θόρυβο των μονοθεσίων της.

Είναι γνωστό πως από τον πρώτο κιόλας αγώνα του φετινού πρωταθλήματος, σηκώθηκε θύελλα διαμαρτυριών για τον... μη θόρυβο των καινούργιων κινητήρων, που σε τίποτα δεν θύμιζε αυτόν των περσινών V8.

Ακόμη και ο ίδιος ο Ecclestone μετά τα όσα άκουσε στην Αυστραλία, είπε πως «πρέπει να σκεφτούμε κάτι για να κάνουμε τον θόρυβο των αυτοκινήτων πιο... ελκυστικό».

Έτσι φτάσαμε λοιπόν η Mercedes να δοκιμάζει ένα νέο σύστημα εξάτμισης που επί της ουσίας λειτουργεί ως ηχείο και αυξάνει το θόρυβο. 

Οι δοκιμές έγιναν λίγο πριν τον αγώνα στη Βαρκελώνη με το αυτοκίνητο του Rosberg και όπως αναφέρεται, οι υπόλοιποι κατασκευαστές- προμηθευτές κινητήρων έδειξαν ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. 

Όπως μάλιστα δήλωσε και ο Rob White, τεχνικός υποδιευθυντής της Renault Sport F1, «είμαστε όλοι ενήμεροι για τις δοκιμές και αυτές τελούν εν γνώσει και της FIA». 

Ωστόσο, όπως στη συνέχεια συμπλήρωσε, μπορεί το ακουστικό αποτέλεσμα να πλησιάζει το επιθυμητό, αλλά «πρέπει να δούμε μήπως στην εφαρμογή του στην πράξη έχει αρνητικό αντίκτυπο στις επιδόσεις. Ειδικά στη Renault είμαστε σε φάση να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα και τις επιδόσεις του κινητήρα μας και το θέμα του ήχου (που είναι σημαντικό για άλλους λόγους) δεν αποτελεί κάτι που είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας». 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube