Alain Prost: Oι κριτές φέρουν ευθύνη για το ατύχημα του Bianchi

Alain Prost: Oι κριτές φέρουν ευθύνη για το ατύχημα του Bianchi

Τί λέει για τον κριτή με την πράσινη σημαία που φαίνεται στο βίντεο του ατυχήματος

Oι κριτές στο σημείο του ατυχήματος φέρουν σύμφωνα με την άποψη του Alain Prost μεγάλη ευθύνη για όσα συνέβησαν στο GP Ιαπωνίας με τον Jules Bianchi.
 
Παράλληλα εκφράζει και άποψη για το αν έπρεπε ή όχι να δημοσιοποιηθεί το βίντεο από το ατύχημα.
Συγκεκριμένα ο Γάλλος οδηγός λέει πως δεν συνιστά σε κάποιον να δει το βίντεο, όμως η εικόνα είναι ο μόνος αδιάψευστος μάρτυρας για να κατανοήσουμε τί ακριβώς συνέβη.
 
Για τον Prost είναι ξεκάθαρο πως έγινε λάθος από τους κριτές ή από τον αλιτάρχη. Δεν είναι σαφές ποιος πήρε την απόφαση να βγουν κίτρινες σημαίες μετά το ατύχημα του Sutil την ώρα που ο γερανός προσπαθούσε να απομακρύνει το μονοθέσιό του, είναι όμως σαφές - πάντα σύμφωνα με τον Prost - πως η πράσινη σημαία έπρεπε να βρίσκεται όχι σε εκείνο το σημείο αλλά τουλάχιστον 100 μέτρα μετά. Πρόκειται για λάθος του κριτή, συμπληρώνει.
 
Ωστόσο παραδέχτηκε πως οι οδηγοί είχαν πολύ κακή ορατότητα σε εκείνο το σημείο, ενώ υποστήριξε πως η αντίδραση της FIA μέχρι τη στιγμή του ατυχήματος ήταν σωστή. Υπογραμμίζει επίσης πως σωστά διεξήχθη ο αγώνας, ενώ λέει πως χρόνια τώρα η ασφάλεια στους αγώνες της FIA είναι το βασικό ζητούμενο και έχουμε κατηγορηθεί πολλές φορές ότι στο βωμό της ασφάλειας θυσιάζουμε το θέαμα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube