Ακλόνητος ο Ecclestone

Ακλόνητος ο Ecclestone

O Bernie Ecclestone ξαναπήρε τη θέση του στο ΔΣ του Formula One Management Group, ενώ ανανεώθηκε και η θητεία του Luca di Montezemolo.

Ο Ecclestone είχε παραιτηθεί επίσημα στην αρχή του 2014, ενώ αντιμετώπιζε στη Γερμανία την κατηγορία της δωροδοκίας, που σχετιζόταν με την πώληση της F1 το 2006.

Οι κατηγορίες αποσύρθηκαν όταν ο Ecclestone συμφώνησε ένα συμβιβασμό των $100.000.000 το περασμένο καλοκαίρι. Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο τσάρος της F1 επέμενε ότι ο έλεγχός του πάνω στο σπορ έμενε ανεπηρέαστος.

H ιδιοκτήτρια της F1, CVC Capital Partners, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι είχε διορίσει ξανά τον 84χρονο Ecclestone στο ΔΣ του Formula One Group και ότι θα συνέχιζε από τη θέση του CEO του Ομίλου.

Η CVC επίσης ανακοίνωσε ότι ο πρώην πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo (κάτω), που εκπροσωπούσε τη Scuderia ως μη εκτελεστικός διευθυντής του Formula One Group το 2012-’14, θα επαναδιοριστεί σε μια παρόμοια θέση.

Ο CEO της FIAT Chrysler, Sergio Marchionne, έχει ως γνωστόν αντικαταστήσει τον Di Montezemolo στην προεδρία της Ferrari από τις 13 Οκτωβρίου.

Η CVC διόρισε επίσης τον Paul Walsh ως μη εκτελεστικό διευθυντή. Ο Walsh έχει διατελέσει CEO της εταιρείας ακοολούχων ποτών Diageo και είναι σήμερα πρόεδρος της εταιρείας catering, Compass Group, και μη εκτελεστικός διευθυντής στην αμερικανική εταιρεία κούριερ FedEx και στον γίγαντα των οικιακών ειδών Unilever.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube