Volkswagen Gen.E πρόκριμα του επόμενου e-Golf;

Volkswagen Gen.E πρόκριμα του επόμενου e-Golf;

Η Volkswagen αποκάλυψε το πειραματικό όχημα Gen.E, ένα πρωτότυπο που θα μπορούσε να είναι το επόμενο e-Golf.

Το πρωτότυπο Gen.E δεν έκανε κάποιου είδους γκράντε ντεμπούτο σε κάποιο από τα βασικά ΣαλόνιαΑυτοκινήτου, αλλά ανακοινώθηκε στο Future Mobility Days 2017, πριν από τέσσερις μήνες.

Η VW μοιράστηκε στη Νυρεμβέργη αυτό που αποκαλεί ένα μικρό στιγμιότυπο, από τα κατά τα άλλα αυστηρά εμπιστευτικά θέματά της, την ημέρα του Τύπου στο Future Mobility Days 2017. Έτσι έδωσε τον τρόπο που μια Ομάδα Έρευνας υιοθετεί μια προορατική προσέγγιση στο σχεδιασμό της κινητικότητας του μέλλοντος.

Ωστόσο, ενώ εμείς μπορούμε να εικάζουμε αυθαίρετα ότι το Gen.E προδιαγράφει το e-Golf της επόμενης γενεάς, η Volkswagen ούτε ισχυρίζεται ούτε αφήνει καν να εννοηθεί ότι πρόκειται για κάτι τέτοιο. Βέβαια, η εικασία που κάνουμε δεν είναι και τελείως αυθαίρετη, μιας και το Gen.E είναι ένα χάτσμπακ με όλα τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά ενός μελλοντικού Golf.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το VW e-Golf

Περιγράφοντας το πειραματικό Gen.E, ο Γερμανός κατασκευαστής είπε ότι «παρέχει μια εικόνα για την επόμενη γενιά των αυτοκινήτων για αποδοτική υπεραστική κινητικότητα, με αυτονομία μεγαλύτερη από 400 km». Το αυτοκίνητο υποστηρίζεται από μια ελαφριά αρχιτεκτονική, που έχει σχεδιαστεί για μάξιμουμ ασφάλεια, περιλαμβανομένης της μπαταρίας –χωρίς να προσδιορίσει αν πρόκειται για την εργαλειοθήκη-πλατφόρμα MEB. Όσον αφορά την μπαταρία, η Volkswagen είπε ότι θα βασίζεται σε μια προηγμένες στήλες ιόντων λιθίου, ενώ θα επωφελείται ακόμη περισσότερο από ένα βελτιστοποιημένο ηλεκτροκινητήρα.

 


Η Volkswagen θεωρεί επίσης ότι στο μέλλον, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα φορτίζονται από κινούμενα ρομπότ. Οπότε η Ομάδα Έρευνας ασχολείται ενεργά με πρωτότυπα κινούμενα ρομπότ φόρτισης για υπόγεια γκαράζ και πολυόρωφα πάρκινγκ. Το πειραματικό όχημα Gen.E λοιπόν παρουσιάζει πώς η φόρτιση μπορεί να γίνει μέσω ρομπότ.

[Πηγή Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube