Το I.D. GTI θα ηγηθεί της ηλεκτρικής γκάμας της VW

Το I.D. GTI θα ηγηθεί της ηλεκτρικής γκάμας της VW

Έτσι θα μοιάζει η σπορ έκδοση του I.D., του ηλεκτρικού VW με τον λογότυπο GTI.

Η VW βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση σε ό,τι αφορά την μελλοντική γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ιδιαίτερα για το μοντέλο που θα ηγηθεί αυτής και θα φορά το λογότυπο GTI.

Τη στιγμή που όλα τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει πάνω στο φρέσκο I.D. Buzz Concept που παρουσιάστηκε πριν μερικές μέρες στην Έκθεση του Detroit, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που θα λανσαριστεί επίσημα είναι το χάτσμπακ I.D. που είχε παρουσιαστεί στην περασμένη Έκθεση Παρισιού.

Μιλώντας στο βρετανικό Τύπο, ο υπεύθυνος του τμήματος πωλήσεων και μάρκετινγκ της γερμανικής φίρμας Jürgen Stackmann, ανέφερε « Η φόρμουλα του GTI θα αλλάξει και δεν θα μοιάζει με την υπάρχουσα που έχει δώσει τόσα πολλά στη φίρμα. Θα είναι κάτι εντελώς καινούριο και θα προσφέρει οδηγική απόλαυση, μέσω των ηλεκτρικών μοντέλων που μπορούν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο».

«Είναι σαφές ότι η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να προσφέρει οδηγική απόλαυση. Εάν θέλουμε να το κάνουμε, είναι πολύ εύκολο να επιτευχθεί με μια τετρακίνηση», ανέφερε ο κ. Stackmann.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Volkswagen e-Golf

Στις ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες που βλέπετε μπορείτε να διακρίνεται τις σπορ λεπτομέρειες και την κόκκινες λωρίδες που αναδεικνύουν τον GTI χαρακτήρα του ηλεκτρικού μοντέλου I.D..

To χάτσμπακ I.D. χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα MEB που προορίζεται για χρήση μόνο στα ηλεκτρικά μοντέλα της VW. Η ισχύς του I.D. GTI θα φτάνει τους 170 ηλεκτρικούς ίππους και θα επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από 8”.

Όσο όμως εξελίσσεται η τεχνολογία των μπαταριών, η VW θα μπορέσει να βρει τη χρυσή τομή μεταξύ ισχύος, χρόνου φόρτισης και αυτονομίας για κάθε μοντέλο, με τις εκδόσεις GTI να έχουν ότι καλύτερο διαθέτει εκείνη την στιγμή το Group.

[Πηγή Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube