Θρυλικά αγωνιστικά σε ελεγχόμενη έκρηξη [video]

Θρυλικά αγωνιστικά σε ελεγχόμενη έκρηξη [video]

Ένας ανατρεπτικός καλλιτέχνης «ανατινάζει» θρυλικά αγωνιστικά αυτοκίνητα και αποκαλύπτει στον θεατή κάθε λεπτομέρεια των μηχανικών μερών που κρύβουν κάτω από την εντυπωσιακή σιλουέτα τους.

Ο Fabian Oefner λατρεύει τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και την φωτογραφία. Και τα συνδυάζει με έναν τρόπο ευρηματικό, ανατρεπτικό. Το έργο του είναι χωρίς αμφιβολία τέχνη υψηλής αισθητικής.

Το έργο του εκτίθεται στην MB & F M.A.D.Gallery στο Dubai. Και αξίζει να προσέξετε τις εικόνες μία προς μία σε κάθε τους λεπτομέρεια. Η τεχνική του είναι πολύ ιδιαίτερη. Βλέποντας τις φωτογραφίες δεν περνάει καν από το μυαλό ότι πρόκειται για κάτι άλλο πέρα από τα πραγματικά αυτοκίνητα. Ο Oefner όμως χρησιμοποιεί μοντέλα υπό κλίμακα, τα οποία αφού φωτογραφίσει ολόκληρα στη συνέχεια τα αποσυναρμολογεί. Και φυσικά αρκετό… photoshop. Αυτό δεν μειώνει την καλλιτεχνική αξία του έργου του, κάθε άλλο. Στο video μπορείτε να δείτε κάποια πλάνα backstage προκειμένου να πάρετε μια ιδέα για πως δημιουργούνται αυτές οι εικόνες.

Κάθε μία εικόνα είναι αποτέλεσμα δουλειάς δύο μηνών, από την αποσυναρμολόγηση του μοντέλου ως την τελική σύνθεση. Προφανώς πρόκειται για λεπτή διαδικασία που απαιτεί τεράστια υπομονή και απόλυτη ακρίβεια. Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζουμε το έργο του Fabian Oefner, παλαιότερη δουλειά του μπορείτε να απολαύσετε εδώ.

Πηγή Petrolicious

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube