Οι απίστευτες φωτογραφίες του Fabian Oefner [+video]

Οι απίστευτες φωτογραφίες του Fabian Oefner [+video]

Ο Ελβετός καλλιτέχνης Fabian Oefner δημιούργησε απίστευτες εικόνες έχοντας στα χέρια του μερικά μοντελάκια αυτοκινήτων υπό κλίμακα και πολλή υπομονή.

Η δουλειά που χρειάστηκε για να προκύψει αυτή η φωτογραφία είναι όσο πολλή φαντάζεσαι. Μια Ferrari 330 P4 έχει διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη και τα εξαρτήματα που την απαρτίζουν έχουν τοποθετηθεί... ένα-ένα στη θέση που πρέπει ώστε να φαίνεται σαν να έχει παγώσει ο χρόνος.

Ο Ελβετός καλλιτέχνης Fabian Oefner επανέλαβε την ίδια διαδικασία για μια Mercedes-Benz 300 SLR και μια Jaguar E-Type. Διέλυσε εντελώς τα μοντελάκια και στη συνέχεια τοποθέτησε κάθε εξάρτημα διαδοχικά στη θέση που θα έπρεπε να βρίσκεται σε μια ενδεχόμενη «έκρηξη». Μετά πάντρεψε τις εκατοντάδες ή και χιλιάδες φωτογραφίες που είχε τραβήξει, για να προκύψει αυτό το πραγματικά απίστευτο αποτέλεσμα.



«Αυτές οι φωτογραφίες απεικονίζουν μια στιγμή που δεν υπήρξε ποτέ στην πραγματικότητα», λέει ο 30χρονος Fabian Oefner. «Ενώ φαίνεται σαν ένα αυτοκινητάκι να διαλύεται θεαματικά, η αλήθεια είναι ότι χιλιάδες φωτογραφίες έχουν συνδυαστεί ψηφιακά για να προκύψει αυτό το αποτέλεσμα. Είναι μια μοναδική απόλαυση το να μπορείς να φτιάξεις τεχνητά μια στιγμή στον χρόνο...»



Εκτός από την παραπάνω σειρά φωτογραφιών με την ονομασία Disintegrating, ο Fabian Oefner απεικόνισε και μια διαδικασία γέννησης ενός αυτοκινήτου για το έργο Hatch. Έφτιαξε γύψινα ομοιώματα μιας Ferrari 250 GTO και απαθανάτισε τι θα γινόταν αν ήταν... αυγά. Η διαδικασία πάντως εδώ ήταν πιο εύκολη, αφού το γύψινο ομοίωμα απλώς έπεφτε από ψηλά πάνω στο μοντελάκι. Η ενεργοποίηση των φλας και της φωτογραφικής μηχανής γινόταν αυτόματα με τον θόρυβο της κρούσης.





Οι φωτογραφίες του Fabian Oefner έχουν τυπωθεί σε διαστάσεις 120x70 cm, σε 25 αντίτυπα η καθεμιά, και διατίθενται προς πώληση στη MAD Gallery στη Γενεύη. Πάνω στην ώρα ώστε όσοι βρεθούν εκεί για την προσεχή Διεθνή Έκθεση να φύγουν με ένα μοναδικό αναμνηστικό, αν μπορούν να διαθέσουν τα περίπου €1.500 που κοστίζει κάθε φωτογραφία.

Δείτε αναλυτικά το πώς τραβήχτηκαν οι εντυπωσιακές φωτογραφίες του Fabian Oefner στο video που ακολουθεί.

[Πηγή: Speedhunters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube