Στο σφυρί ένα υπέροχο Riva Ferrari 32

Στο σφυρί ένα υπέροχο Riva Ferrari 32

Μέσα στις προσεχείς ημέρες, οι RM Sotheby's θα βγάλουν σε πλειστηριασμό ένα από τα 40 Riva Ferrari 32 στο Le Sporting Monte Carlo.

Αυτό είναι το σκάφος Riva Ferrari 32 του 1990 που θα βγει σε πλειστηριασμό αργότερο μέσα στο Μάιο, στο Μονακό. Το σκάφος προέκυψε από τη συνεργασία μεταξύ της εταιρείας από το Maranello και των ιταλικών ναυπηγείων Riva.

Το Riva Ferrari είναι τα μέγιστα επηρεασμένο από τα αυτοκίνητα της ιταλικής εταιρείας, έχει μήκος 32 πόδια ή 9,75 m και για την πρόωσή του φροντίζει ένα ζεύγος V8 κάτω από το πρυμιό κατάστρωμα, δίνοντας την ικανότητα στο σκάφος να πετυχαίνει ταχύτητα 52 κόμβων ή 96,5 km/h.

Παρά τη ονομασία, το Riva Ferrari 32 αντί να χρησιμοποιεί κάποια ναυτική έκδοση από μοτέρ του Maranello, διαθέτει δύο ναυτικούς κινητήρες Vulcano 400. Καθένας τους είναι 8λιτρος και αποδίδει μέγιστη ισχύ 390 ίππων.

Συνολικά κατασκευάστηκαν 40 σκάφη Riva Ferrari 32 και αυτό που έχει βγει στο σφυρί είναι το 28ο της σειράς. Οι RM Sotheby's που θα διενεργήσουν τον πλειστηριασμό υπολογίζουν ότι ο πλειοδότης θα κληθεί να καταβάλει τουλάχιστον $200.000 ή €174.000, αφού ακούσει το χτύπημα του σφυριού στο Le Sporting του Monte Carlo. Πάνω κάτω όσα θα έδινε για να αγοράσει μια Ferrari California T.

[Πηγή RM Sotheby's]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube