Πόσο πωλείται αυτό το Citroën 2CV Sahara;

Πόσο πωλείται αυτό το Citroën 2CV Sahara;

Πρόκειται για ένα σπάνιο κομμάτι που θα βγει στο σφυρί στην Αγγλία.

Κατασκευάστηκαν συνολικά 694 κομμάτια από τα οποία δεν διασώζονται περισσότερα από εκατό. Ο λόγος για το Citroën 2CV Sahara, ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει διότι τα έχει όλα… διπλά. 

Δύο κινητήρες 425 κυβικών, δύο κιβώτια και κίνηση στους τέσσερις τροχούς και ιδού πως αυτό το 2CV Sahara που θα βγει σε πλειστηριασμό την 1η Απριλίου στο Μπέρμπινγχαμ της Βρετανίας, μπορεί να ξεπεράσει σε τιμή τις 70.000 ευρώ.

Ο εμπρός κινήτηρας του αυτοκινήτου...


...και ο ίδιας χωρητικότητας πίσω κινητήρας 

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Classic Car Auctions είχε ως πρώτο ιδιοκτήτη έναν Άγγλο ανθρωπολόγο στη Νιγηρία του 1965. Ο πόλεμος που ξεκίνησε το 1967 στη χώρα ανάγκασε τον ιδιοκτήτη να επιστρέψει οδικώς στην πατρίδα του, διασχίζοντας περισσότερα από 1.600 km στην έρημο Σαχάρα. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Citroën 2CV Charleston 1980-άγνωστο [video]

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο ιστορικό του αυτοκινήτου, δύο χρόνια αργότερα ο ανθρωπολόγος επέστρεψε διά τις ιδίας οδού στη Νιγηρία κι εκεί πούλησε το αυτοκίνητο σε ένα γιατρό, ο οποίος το χρησιμοποίησε ελάχιστα και στη συνέχεια το εγκατέλειψε σε ένα γκαράζ.



Εκεί, δέκα χρόνια αργότερα, το βρήκε ο ανθρωπολόγος ξανά και το πήρε μαζί του στη Βρετανία με σκοπό να προχωρήσει σε μια πλήρη αποκατάστασή του. 
Η δυσκολία που αντιμετώπιζε όμως στην εύρεση ανταλλακτικών τον οδηγήσε να το πουλήσει για μια ακόμη φορά στο σημερινό του ιδιοκτήτη. Ο τελευταίος κατάφερε να βρει ανταλλακτικά να να προχωρήσει στην πλήρη αποκατάσταση του αυτοκινήτου και σήμερα αποφάσισε να το πουλήσει ως ένα πραγματικό συλλεκτικό κομμάτι

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube