H X-Class δεν είναι το πρώτο pick-up της Mercedes-Benz

H X-Class δεν είναι το πρώτο pick-up της Mercedes-Benz

H Mercedes-Benz πειραματιζόταν στο πώς θα συνδυάσει την πολυτέλεια με τη χρηστικότητα ενός pick-up ήδη από τη δεκαετία του ’70.

Το Mercedes-Benz X-Class θα αποτελέσει την πρώτη σοβαρή εμπορική προσπάθεια της εταιρείας στη διεθνή αγορά των ημιφορτηγών, αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη απόπειρά της σε αυτή την κατηγορία.

Και βέβαια δεν αναφερόμαστε στην G63 AMG 6x6 με τη μικρής χωρητικότητας καρότσα και την αστρονομική τιμή. Η πρώτη απόπειρα έγινε από τη Mercedes-Benz Argentina που επεχείρησε μια μαζική προσέγγιση της αγοράς των «αγροτικών», πίσω στα 70s, όταν σχεδίασε ή καλύτερα μετασκεύασε μια W114/W115 σε καροτσάτο όχημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτή η Mercedes-Benz W114/W115 κάμπριο είναι μοναδική -ευτυχώς!... 

Εκείνη την εποχή, η Mercedes-Benz διέθετε πλήρες κιτ μετασκευής για επανασυναρμολόγηση στη Λατινική Αμερική για ό,τι χρειαζόταν από τη μεσαία κολόνα και πίσω. Η θυγατρική αυτή ήταν σε θέση να κατασκευάζει τέτοια μοντέλα, οπότε και κάποιο από τα στελέχη της είχε τη φαεινή ιδέα να φτιάξει ένα «αγροτικό» βασισμένο στην μεσαία μπερλίνα της εταιρείας. Το αυτοκίνητο διατέθηκε μάλιστα μέσω των επισήμων ντίλερ της εταιρείας με το καθόλου εμπνευσμένο όνομα «La Pickup».

Η καρότσα του πρώιμου pick-up της Mercedes-Benz διέθετε ξύλινη επίστρωση στο δάπεδο της καρότσας και ο τρόπος είναι φτιαγμένο το πίσω μέρος της δεν φαίνεται να της δίνει τη δυνατότητα να ανοίγει. Κατά τα λοιπά, όμως, η παρουσίαση του αυτοκινήτου είναι εντυπωσιακή. Το εμπρός μισό του αυτοκινήτου είναι απαράλλαχτο σε σχέση με τη στάνταρ W114/W115 και 100% αναγνωρίσιμο ως Mercedes-Benz. Φυσικά, κατά τα ειωθότα της εποχής, τη χρήση χρωμίων είναι αφειδής, κάνοντας το ημιφορτηγό να δείχνει πολυτελές, ενώ και στην καμπίνα τα υλικά είναι τα υψηλής ποιότητας που χρησιμοποιούνταν και στα αμιγώς επιβατικά αυτοκίνητα της εταιρείας τη δεκαετία του ’70.

Και τότε, όπως και τώρα, το καροτσάτο W114/W115 φαίνεται ότι επιχειρούσε να κάνει ό,τι επιχειρεί με το X-Class η Mercedes-Benz σήμερα: Να συνταιριάξει τα premium υλικά με τη χρηστικότητα ενός pick-up. Η εταιρεία υπόσχεται ότι το νέο pick-up ενσωματώνει πλήθος τεχνολογιών που οι πελάτες της χρησιμοποιούν ήδη στις μπερλίνες και στα crossover της Mercedes-Benz, αλλά και μια καρότσα που εκτοξεύει τη μεταφορική ικανότητα σε φορτίο.

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube