Δεν αξίζει αυτή η Lancia Stratos HF Stradale ένα νεφρό;

Δεν αξίζει αυτή η Lancia Stratos HF Stradale ένα νεφρό;

Από αυτή τη στιγμή, η εικόνα αυτής της σπάνιας, μυθικής Lancia Stratos HF σε έκδοση δρόμου θα σε στοιχειώνει για πάντα.

Σόκαρε την παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα αυτή η κατακόκκινη Lancia Stratos HF Stradale όταν εμφανίστηκε στο Bring A Trailer, γνωστή on line πλατφόρμα δημοπρασιών. Και δεν ήταν τόσο η τιμή των $311.000 όσο το αιχμηρό παρουσιαστικό της που εισβάλει βίαια στο οπτικό πεδίο και κυριεύει τις αισθήσεις.

Η συγκεκριμένη Stratos HF Stradale, με έτος παραγωγής το 1974, είναι η 44η από τις 492 που κατασκευάστηκαν προκειμένου να βγει η έγκριση τύπου για το Group 4, την κορυφαία στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Και έχει αλλάξει μόνο δύο ιδιοκτήτες από καινούρια. Παρότι οι περισσότερες «αδελφές» της είναι κλεισμένες σε κλιματιζόμενα γκαράζ, η εικονιζόμενη έχει κάνει 71.008 km. Και έχει τα αυθεντικά μηχανικά μέρη. Ο κινητήρας, το κιβώτιο και όλα τα κομμάτια του σασί και του αμαξώματος είναι αυτά με τα οποία βγήκε από τη γραμμή παραγωγής την 1η Ιουλίου του 1974. Η εγγραφή της πρώτης άδειας κυκλοφορίας έγινε αρκετά αργότερα, στις 8 Ιουλίου του 1977. Τα επόμενα τρία χρόνια έκανε περίπου 20.000 km. Ο επόμενος ιδιοκτήτης την αγόρασε το 1980 και έκανε περίπου 50.000 km ως το 1984 όταν και αποφάσισε να την παροπλίσει μερικώς, εκτιμώντας την συλλεκτική της αξία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Βετεράνος οδηγός F1 στα ράλι με Lancia Stratos [video]

Εκτός από τα αυθεντικά μηχανικά μέρη και τα πάνελ του αμαξώματος, το αυτοκίνητο έχει και το original εσωτερικό. Με μόνη εξαίρεση τις επενδύσεις των καθισμάτων που έχουν αντικατασταθεί σε κάποια χρονική στιγμή. Για να είναι το αυτοκίνητο μάχιμο, τα εργοστασιακά coil over έχουν ανοιχτεί και επισκευαστεί, το ίδιο και όλο το σύστημα φρένων, με νέα σωληνάκια, ανακατασκευασμένες δαγκάνες και δίσκους Karp’s. Τα λάστιχα είναι Michelin XWX, καινούρια  μεν «εποχής» δε ως προς την σχεδίαση. 

Πηγή Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube