Δείτε την 60χρονη εξέλιξη του Nissan Skyline σε 2’ [video]

Δείτε την 60χρονη εξέλιξη του Nissan Skyline σε 2’ [video]

Το Nissan Skyline αποτελεί σημείο αναφοράς για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία εδώ και 60 χρόνια.

Η αναφορά του ονόματος «Nissan Skyline» στους λάτρεις του αυτοκινήτου, και ειδικότερα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίες, φέρνει στο μυαλό τους εικόνες από πανίσχυρα κουπέ ικανά να τα βάλουν με τα καλύτερα αυτοκίνητα επιδόσεων στον κόσμο.

Αδιαμφισβήτητα, το  Skyline παραμένει το «πιο εμβληματικό γιαπωνέζικο αυτοκίνητο». Επιπλέον, το όνομα αυτό γιορτάζει εφέτος τα 60 χρόνια παρουσίας και εδώ έχουμε ένα φρέσκο video για την εξέλιξη του μοντέλου που διανύει αυτά τα 60 χρόνια σε μόλις δύο λεπτά.

Το Skyline εντάχθηκε στην γκάμα της Prince Motor Company το 1957 και η μπερλίνα του πατούσε σε ένα σχέδιο που δανείστηκε πολλά αισθητικά στοιχεία από τα αμερικανικά αυτοκίνητα της εποχής, ιδιαίτερα το σύγχρονό του Chevrolet. Όταν η Prince συγχωνεύτηκε με τη Nissan το 1966, στο πλαίσιο της ιαπωνικής κυβερνητικής προτροπής για μεγαλύτερη αντοχή των εταιρειών,  το Skyline παρέμεινε στην γκάμα. Το πρώτο GT-R έφτασε το 1969 με ένα ιδιαίτερα εύηχο δίλιτρο 6κύλινδρο μοτέρ σε σειρά.



Ύστερα από 16 χρόνια απουσίας, το GT-R εμφανίστηκε ξανά στους καταλόγους στο τέλος της δεκαετίας του ’80. Και μια 10ετία αργότερα, εξελίχτηκε στο περίφημο R34 με 2,6λιτρο διτούρμπινο 6κύλινδρο σε σειρά μοτέρ και εργοστασιακή ισχύ 280 PS. Παράλληλα, τετρακίνηση και τετραδιεύθυνση αναλάμβαναν να κάνουν το γιαπωνέζικο κουπέ όσο κοφτερό χρειαζόταν. Την ίδια στιγμή, μια σειρά περιορισμένης παραγωγής με 20 Ζ από τη Nismo ανέβαζε τη χωρητικότητα του μοτέρ στα 2,8 λίτρα και την ισχύ στους 500 ίππους.

Με το σύγχρονο GT-R, η Nissan διαχώρισε επισήμως το Skyline από την έκδοση υψηλών επιδόσεων. Έτσι, ενώ σε όλον τον κόσμο φορούσαν τα σήματα των Infiniti G35G37, και Q50, παρέμεναν Skyline στην Ιαπωνία.

Η Nissan φρεσκάρισε το GT-R την προηγούμενη χρονιά, μοντέλο που είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε στην πίστα των Μεγάρων, προχωρώντας σε ελαφρές αισθητικές αλλαγές εμπρός πίσω. Οι πληροφορίες και οι φωτογραφίες scoop δείχνουν ότι μια αναβαθμισμένη έκδοση GT-R Nismo πιθανότατα θα ντεμπουτάρει στο Tokyo Motor Show 2017, την 1η Νοεμβρίου. Οι αναβαθμίσεις θα περιλαμβάνουν στοιχεία, όπως μεγαλύτερα φρένα και νέες εισαγωγές αέρα στα φτερά.

 
 
 

[Πηγή video Donut Media μέσω YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube